Om dynamisk remarketing

Nå tidigare besökare baserat på innehåll de redan har tittat på.

Innehåll i artikeln:

Kortfattat om dynamisk remarketing

Med dynamisk remarketing med Analytics kan du visa remarketingannonser för innehåll eller produkter som dina användare troligen är intresserade av baserat på det innehåll eller de produkter som de tittade på på webbplatsen, relaterat innehåll och lönsamma produkter, samt inköpshistorik och demografi.

När användarna tittar på innehåll, utforskar produkter eller följer annonser för specifika produkter på din webbplats, men lämnar utan konvertering, kan du använda dynamisk remarketing och göra relaterat innehåll och relevanta produkter synliga för dem igen när de besöker andra webbplatser i Googles Display-nätverk. Du kan göra en koppling till nyligen visat intresse (”jag borde nog passa på att utnyttja den där rabatten som gäller en enda dag”) eller väcka liv i tidigare intressen (”diamanter är visserligen en lyxvara, men de är en flickas bästa vän”), och få fler konverteringar som bygger på kundernas tidigare överväganden.

Du kan även följa upp användare som redan har lett till konverteringar. De är redan positivt inställda till dina produkter och kanske kan bli intresserade av att köpa den där extra produkten de funderade på (”jag älskar kappan jag köpte, nu vore det fint med mössan som hör till”).

Dynamisk remarketing utgår från de segmentbaserade listor som du skapar i Remarketing med Analytics som underlag för dynamiska remarketingkampanjer i Google Ads.

Dynamisk remarketing kontra (icke-dynamisk) remarketing

Remarketing med Analytics (den icke-dynamiska versionen) bygger på en målgruppsdefinition baserad på de dimensioner och mätvärden som är tillgängliga i Analytics när du aktiverar Annonseringsfunktioner. Dimensionerna och mätvärdena beskriver och mäter användar- och sessionsbaserade beteenden på din webbplats, och innehåller även användarattribut som ålder, kön och intresse.

Med dynamisk remarketing uppdaterar du sidtaggarna med vertikalspecifika attribut, så att du samlar in mer information och kan finjustera målgrupperna ytterligare baserat på de attributen. Analytics kan till exempel samla in id:n för produkter som användare intresserar sig för i en webbutik, och uppgifter om avreseort och destination som användare anger på resewebbplatser. När du har uppdaterat taggarna, skapar du motsvarande dynamiska attribut i Analytics och länkar dem till ditt Google Ads-konto.

I Google Ads kan dynamiska attribut refereras till som parametrar.

När taggarna är uppdaterade och motsvarande attribut finns tillgängliga i Google Ads kan du skapa de målgrupper som du vill visa anpassade remarketingannonser för. Innehållet i annonserna baseras på data som Analytics samlar in; till exempel om användare har tittat på en specifik produkt på din webbplats kan du visa dessa användare en remarketingannons för den produkten eller för en relaterad eller populär produkt.

Förutsättningar

Om du vill använda dynamisk remarketing ska du först

När du är säker på att du uppfyller dessa förutsättningar kan du utföra de obligatoriska stegen i nästa avsnitt.

Nästa steg

När du uppfyller förutsättningarna ovan kan du införa dynamisk remarketing genom att följa de här stegen. Vi rekommenderar att du utför stegen i angiven ordning:

1. Uppdatera Analytics-spårningskoden för dynamisk remarketing.
  2. Skapa målgrupper för dynamisk remarketing.
  3. Skapa attribut för dynamisk remarketing.
  4. Skapa din dynamiska remarketingkampanj i Google Ads.