Tietoa dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista

Voit aktivoida käyttäjiä uudelleen hyödyntämällä heidän aiemmin näkemäänsä sisältöä.

Tässä artikkelissa:

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi lyhyesti

Analyticsin dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit näyttää sellaisten tuotteiden uudelleenmarkkinointimainoksia, joista käyttäjät todennäköisesti ovat kiinnostuneita. Uudelleenmarkkinointi perustuu käyttäjien aikaisemmin katselemiin tuotteisiin ja sisältöihin, niihin liittyviin suosittuihin tuotteisiin ja sisältöihin sekä käyttäjien ostohistoriaan ja kohderyhmätietoihin.

Kun käyttäjät selaavat sisältöä, etsivät tuotteita tai tulevat sivustollesi jonkin tuotteen mainoksen kautta mutta eivät tuota konversiota, voit dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla näyttää heille samankaltaisia, kiinnostavia tuotteita, kun he vierailevat muilla sivustoilla Google Display ‑verkostossa. Voit vahvistaa äskettäistä kiinnostusta (tuota yhden päivän tarjousta ei voi ohittaa) tai herättää aiemman kiinnostuksen (timantit ovat ylellisyyttä mutta kestävät ikuisesti) ja rohkaista käyttäjiä tuottamaan konversioita kohteista, joihin he ovat jo osoittaneet kiinnostusta.

Voit myös seurata käyttäjiä, jotka ovat jo tuottaneet konversioita. Tuotteisiisi jo myönteisesti suhtautuneet käyttäjät voi saada helposti ostamaan muitakin tuotteita (takki on aivan ihana, ja tuo hattu sopii siihen hyvin).

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi käyttää Google Adsin dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden pohjana Google Analyticsin uudelleenmarkkinoinnissa luotuja segmenttipohjaisia luetteloita.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi ja (ei-dynaaminen) uudelleenmarkkinointi

Uudelleenmarkkinointi Google Analyticsin avulla (ei-dynaaminen versio) perustuu Analyticsissa käytettävissä olevien ulottuvuuksien ja tietojen perusteella tehtyyn yleisömääritelmään, kun mainontaominaisuudet ovat käytössä. Nämä ulottuvuudet ja tiedot kuvaavat ja mittaavat käyttäjä- ja istuntokohtaista toimintaa sivustollasi. Ne sisältävät myös käyttäjäattribuutteja (esimerkiksi ikä, sukupuoli ja aihepiiri).

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla päivität sivujen tagit teemakohtaisilla attribuuteilla, jotta voit kerätä lisätietoja ja tarkentaa yleisöjä kyseisten attribuuttien perusteella. Analytics voi esimerkiksi kerätä niiden tuotteiden tunnuksia, joita ihmiset katselevat vähittäiskaupan verkkosivustoissa, ja lähtö- ja kohdepaikkatietoja, joita käyttäjät antavat matkasivustoissa. Tagien päivittämisen jälkeen luot vastaavat dynaamiset attribuutit Analyticsissa ja linkität ne Google Ads ‑tiliisi.

Näiden päivitettyjen tagien ja Google Adsissa käytettävissä olevien vastaavien attribuuttien avulla voit luoda yleisöjä, joille voit näyttää räätälöityjä uudelleenmarkkinointimainoksia. Mainoksen sisältö perustuu Analyticsin keräämiin tietoihin: jos käyttäjät ovat esimerkiksi katselleet sivustollasi tiettyä tuotetta, voit näyttää heille kyseisen tuotteen tai samankaltaisen suositun tuotteen uudelleenmarkkinointimainoksen.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää dynaamista uudelleenmarkkinointia, tee ensin seuraavat toimet:

Kun olet varmistanut, että täytät nämä vaatimukset, tee seuraavassa osiossa kuvatut tarvittavat toimenpiteet.

Seuraavat vaiheet

Kun olet täyttänyt yllä mainitut vaatimukset, voit ottaa dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöön tekemällä seuraavat toimenpiteet. On suositeltavaa suorittaa nämä vaiheet annetussa järjestyksessä:

1. Päivitä dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin Analytics‑seurantakoodi.
  2. Luo yleisöjä dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin.
  3. Luo attribuutteja dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin.
  4. Luo dynaaminen uudelleenmarkkinointikampanja Google Adsissa.

Aiheeseen liittyviä resursseja