Vanliga frågor om Analytics IQ

Google Analytics IQ-provet är kostnadsfritt och finns i Skillshop.

Vad innebär Analytics IQ-kvalificeringen?

Analytics IQ-kvalificeringen är ett bevis på kunskaper inom Analytics, och är tillgänglig för alla som har klarat Analytics IQ-provet. Läs mer om hur du kan förbereda dig för Analytics IQ.

Varför erbjuder Google Analytics IQ-provet?

Även om Analytics är enkelt att använda för nybörjare är det också ett mycket kraftfullt verktyg i händerna på kunniga användare. Kvalificerade användare kan utnyttja Google Analytics på ett effektivare sätt i sina organisationer och hjälpa andra att göra detsamma.

Vad behöver jag göra för att få en Analytics IQ-kvalificering?

Det enda du behöver göra är att klara Analytics IQ-provet. Innan du gör provet rekommenderar vi att du läser allt material i Analytics Academy-kurserna Google Analytics för nybörjare och Google Analytics på avancerad nivå.

Vad kostar det?

Analytics Academy-kurserna och Analytics IQ-provet är helt kostnadsfria.

Hur länge är jag Analytics IQ-kvalificerad?

Kvalificeringen gäller i tolv månader från datumet då du klarade provet.

Varför ska jag kvalificera mig?

Analytics IQ-provet är en konkret bekräftelse på att du förstår grunderna i digital analys och Google Analytics.

Finns det ett Analytics IQ-märke?

Google erbjuder inget Analytics IQ-märke. Observera att om du skapar eller visar upp ett Analytics IQ-märke, bryter du mot Googles varumärkespolicy och kan även inkräkta på Google varumärkesrättigheter. Din kvalificering kan återkallas om du skapar eller visar upp ett sådant märke.

Vad är skillnaden mellan att ha en individuell kvalificering från Analytics och att vara en partner på Google Marketing Platform?

En partner är en professionell organisation som har uppfyllt en rad stränga krav. Företagen står förtecknade på sidan med vårt partnergalleri. Analytics IQ-kvalificeringen är avsedd för privatpersoner som bevis för kunskaper om Analytics. Att vara kvalificerad inom Google Analytics är inte tillräckligt för att bli Marketing Platform-partner.

Hur lång tid tar det att kvalificera sig?

Det bestämmer du själv. Du kan förbereda dig för provet i din egen takt. När du känner dig redo går du till provsidan och får sedan obegränsad tid att göra provet.

På vilka språk ges provet?

Provet ges på engelska (amerikansk), franska, hebreiska, italienska, japanska, kinesiska (förenklad), koreanska, nederländska, polska, portugisiska (brasiliansk), ryska, spanska, tjeckiska, turkiska och tyska.