Veelgestelde vragen over Analytics IQ

Het Google Analytics IQ-examen is gratis beschikbaar bij Skillshop.

Wat is de Analytics Individual Qualification (IQ)?

De Analytics Individual Qualification is een bekwaamheidsbewijs voor Analytics dat beschikbaar is voor iedereen die slaagt voor de test voor Analytics IQ. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op Analytics IQ.

Waarom wordt Analytics IQ aangeboden door Google?

Hoewel Analytics eenvoudig door beginners kan worden gebruikt, is het een zeer krachtige tool in de handen van ervaren gebruikers. Gekwalificeerde gebruikers kunnen Google Analytics op effectieve wijze binnen hun organisatie toepassen en anderen helpen hetzelfde te doen.

Wat moet ik doen om mijn Individual Qualification voor Analytics te behalen?

Hiervoor moet u slagen voor de test voor Analytics IQ. Voordat u de test aflegt, raden we u aan al het materiaal te bestuderen dat in de Analytics Academy-cursussen Google Analytics voor beginners en Google Analytics voor gevorderden wordt behandeld.

Wat kost het?

De Analytics Academy-cursussen en de test voor Analytics IQ zijn gratis.

Hoe lang blijft mijn Analytics Individual Qualification geldig wanneer ik mij eenmaal heb gekwalificeerd?

Vanaf het moment dat u voor de test bent geslaagd, blijft uw kwalificatie 12 maanden geldig.

Waarom moet ik mijn kwalificatie behalen?

Wanneer u slaagt voor de test voor Analytics IQ, is dit een tastbaar bewijs dat u de principes van digitale analyse en Google Analytics begrijpt.

Is er een badge voor Analytics IQ?

Google biedt geen badge voor Google Analytics IQ. Wanneer u een badge voor Google Analytics IQ maakt of weergeeft, schendt u het brandingbeleid van Google en maakt u hiermee mogelijk inbreuk op de handelsmerkrechten van Google. Als u een badge maakt of weergeeft, kan uw kwalificatie worden ingetrokken.

Wat is het verschil tussen iemand met een Kwalificatie voor individuen voor Analytics en een Google Marketing Platform Partner?

Een partner is een professionele organisatie die voldoet aan een reeks strenge eisen. Deze bedrijven worden vermeld op onze pagina Partnergalerij. De Kwalificatie voor individuen voor Analytics is bedoeld voor iedereen die zijn of haar expertise op het gebied van Analytics wil demonstreren. Het feit dat u gekwalificeerd bent voor Google Analytics, betekent niet dat u een Platform Partner bent.

Hoe lang duurt het om de kwalificatie te behalen?

Dat ligt aan uzelf. U kunt zich in uw eigen tempo voorbereiden op de test. Wanneer u zich voldoende heeft voorbereid, gaat u naar de testsite. Daar krijgt u een beperkte hoeveelheid tijd om de test af te leggen.

In welke talen wordt de test aangeboden?

De test wordt aangeboden in het Chinees (Vereenvoudigd), Duits, Engels (Verenigde Staten), Frans, Hebreeuws, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Tsjechisch en Turks.