BigQuery Exportin ottaminen käyttöön

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.
Artikkelin aiheet:

Vaihe 1: Luo projekti Google-sovellusliittymäkonsolissa ja ota käyttöön BigQuery

1. Kirjaudu Google-sovellusliittymäkonsoliin.
  2. Luo projekti Google-sovellusliittymäkonsolissa.

Voit luoda uuden projektin tai valita aiemmin luodun projektin.
  3. Siirry sovellusliittymätaulukkoon.

Valitse vasemman yläkulman navigointivalikosta APIs & Services (Sovellusliittymät ja palvelut) ja klikkaa Library (Kirjasto).
  4. Aktivoi BigQuery.

Valitse Google Cloud APIs (Google Cloud ‑sovellusliittymät) ‑kohdasta BigQuery API. Klikkaa seuraavalta sivulta Enable (Ota käyttöön).
  5. Lue ja hyväksy käyttöehdot pyydettäessä.

Vaihe 2: Valmistele projekti BigQuery Exportia varten

1. Varmista, että laskutus on otettu käyttöön projektissa.

Jos projektissa ei ole otettu laskutusta käyttöön, avaa vasemmasta yläkulmasta navigointivalikko ja valitse Billing (Laskutus).
  2. Luo laskutustili pyydettäessä.

Laskutustiliä tarvitaan laskutuksen käyttämiseksi projektissa. Yksi laskutustili voidaan jakaa usean projektin kesken. Luo laskutustili noudattamalla sovellusliittymäkonsolissa olevia ohjeita.
  3. Hyväksy mahdollinen maksuton kokeilujakso.

Jos sinulle tarjotaan maksutonta kokeilujaksoa, voit turvallisesti hyväksyä sen. Sinun täytyy kuitenkin lisätä laskutustiedot, jotta BigQuery voi vastaanottaa vietyä dataa vielä maksuttoman kokeilujakson päättymisen jälkeen.
  4. Ota Billing (Laskutus) käyttöön.

Avaa projekti osoitteessa https://console.cloud.google.com/bigquery ja yritä luoda projektiin datajoukko. Klikkaa projektin nimen vierestä sinistä nuolta ja valitse Create data set (Luo datajoukko). Jos voit luoda datajoukon, laskutus on määritetty oikein. Jos näyttöön tulee virheitä, varmista, että laskutus on otettu käyttöön.
  5. Lisää projektille palvelutili.

Lisää analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com projektin jäseneksi ja varmista, että projektitason käyttöoikeusasetus on Editor (Muokkaaja) (ei BigQuery Data Editor). Editor-käyttöoikeudet tarvitaan, jotta data voidaan viedä Analyticsista BigQueryyn.

Vaihe 2.1: [Valinnainen] Valmistele BigQuery-datajoukko EU-alueella oleviin palvelimiin tallentamista varten

Harkitse tässä vaiheessa datajoukon tuomista EU-alueelle.

Datan oletusarvoinen maantieteellinen sijainti on Yhdysvallat. Jos data tuodaan EU:hun ensimmäisen viennin jälkeen, tämä voi aiheuttaa ongelmia tehtäessä useita BigQuery-alueita koskevia kyselyitä. Näiden ongelmien ratkaiseminen voi edellyttää datan siirtämistä, mihin liittyy aina kustannuksia. Suosittelemme, että luot tässä vaiheessa EU-alueella olevan datajoukon, jotta voit välttyä hankaluuksilta jatkossa.

Google Analytics BigQuery Export ei ole yhteensopiva GCP-käytäntöjen kanssa, mikä estää datajoukon luonnin Yhdysvalloissa. Jos GCP-projektissa on tällainen käytäntö, sinun on poistettava se, jotta voit eksportoida dataa EU-alueelle.

Jos et halua tallentaa dataa EU-alueen palvelimiin, jatka vaiheeseen 3.

1. Avaa projekti osoitteessa https://console.cloud.google.com/bigquery ja klikkaa Create new dataset (Luo uusi datajoukko).
  2. Näyttöön avautuu paneeli, johon voit antaa tarvittavat tiedot datajoukon luomiseksi.

Varmista, että valitset Data Expiration (Datan vanheneminen) ‑kohdasta Never (Ei koskaan), jos et halua BigQueryn poistavan dataa automaattisesti.
    • Lisää datajoukon tunnus. Datajoukon tunnuksen on oltava sama kuin Analyticsin yleisvalitsimesta löytyvä Analytics-näkymän tunnus.
    • Valitse Data location (Datan sijainti) -kohdasta EU.
    • Lisää datalle haluamasi vanhenemispäivä.
      Valitse Never (Ei koskaan), jos haluat joskus laatia analyyseja aiemmasta datasta. Kun data vanhenee, se on poissa käytöstä pysyvästi.
    • Klikkaa OK.

Vaihe 3: Linkitä BigQuery ja Google Analytics 360

Linkittäminen on paras käytäntömme ja suosittelemme, että linkität korkeintaan 300 Google Analytics ‑raportointinäkymää yhteen BigQuery-projektiin. Jos tämä määrä ylittyy, yhtä päivää koskevien tietojen viennin laatu saattaa huonontua.

Kun olet suorittanut kaksi ensimmäistä vaihetta, voit ottaa BigQuery Exportin käyttöön Analyticsin Järjestelmänvalvoja-osiosta.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin. Käytä sähköpostiosoitetta, jolle on määritetty BigQuery-projektin OMISTAJAN käyttöoikeudet sekä sen Analytics-omaisuuden muokkausoikeudet, joka sisältää linkitettävän näkymän.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävän näkymän sisältävään Analytics 360 ‑omaisuuteen.
  3. Klikkaa OMAISUUS-sarakkeesta Kaikki tuotteet ja valitse sitten Linkitä BigQuery.
  4. Lisää BigQuery-projektin numero tai tunnus. (Lue lisää siitä, miten löydät projektinumeron ja ‑tunnuksen.)
  5. Valitse linkitettävä näkymä.
  6. Valinnainen: Valitse sähköpostiosoitteet, joihin haluat vastaanottaa päivittäisiä onnistumis- ja/tai epäonnistumisilmoituksia.
  7. Valinnainen: Valitse kuluvan päivän vientiasetus. Huomaa, että jatkuvan viennin asetus käyttää Cloud-datavirtapalvelua, jossa jokaisesta lähetetystä gigatavusta veloitetaan 0,05 $:n lisämaksu.
  8. Vahvista, että olet ottanut laskutuksen käyttöön ja lisännyt projektiisi kaikki oleelliset hyvitykset tai kupongit.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Jos haluat pysäyttää viennin, palaa tälle sivulle ja klikkaa BigQuery-osiosta Muokkaa linkkiä.

Hinnoittelu ja laskutus

BigQuery veloittaa käytöstä soveltamalla kahta hinnoitteluperustetta: tallennustilaa ja kyselyn käsittelyä. Voit katsoa hinnoittelutaulukkoa ja tutustua interaktiivisten kyselyjen ja sarjakyselyjen välisiin eroihin.

Sinun on lisättävä kelvollinen maksutapa Google Cloudiin, jotta vientiä voidaan jatkaa. Jos vienti keskeytyy virheellisen maksutavan vuoksi, et voi sillä kertaa yrittää datan viemistä uudelleen.

Milloin data alkaa näkyä?

Kun linkitys on valmis, data alkaa siirtyä BigQuery-projektiin 24 tunnin kuluessa. Joka päivä viedään yksi edellisen päivän datan sisältävä tiedosto (yleensä raportoinnille määrittämäsi aikavyöhykkeen aamupäivällä) ja kolme kuluvan päivän datan sisältävää tiedostoa. Aiempi data viedään joko 10 miljardista osumasta tai 13 kuukaudelta sen mukaan, kummassa on vähemmän dataa. Tämä tapahtuu neljän viikon kuluessa integroinnista.

Jälkitäytön data

Kun linkität Analytics-raportointinäkymän ensimmäisen kerran BigQueryyn, Analytics vie aiemmat tiedot joko 13 kuukaudelta tai 10 miljardista osumasta BigQueryyn sen mukaan, kumpi näistä rajauksista sisältää vähemmän dataa. Aiempien tietojen vienti tehdään vain kerran kutakin näkymää kohden. Jos poistat tämän jälkeen jonkin näkymän linkityksen ja linkität sen sitten uudelleen toiseen BigQuery-projektiin, Analytics ei enää vie kyseisen näkymän aiempaa dataa uudelleen.

Kun päivität omaisuuden palvelutason vakiosta 360:een, vientiin sisällytetään myös päivitystä edeltävien 13 kuukauden aikana keräämäsi data, johon sisältyy enintään 10 miljardia osumaa.

Vientivirheiden välttäminen

Huolehdi alla kuvatuista asioista. Jos näitä vaatimuksia ei noudateta nyt tai vastaisuudessa, tilisi saatetaan poistaa tilapäisesti käytöstä. Tämä puolestaan voi saada aikaan sen, että Analyticsin päivittäiset BigQuery Export ‑viennit epäonnistuvat. Huomaa, että emme voi käsitellä epäonnistuneita vientejä uudelleen, jos epäonnistuminen johtuu siitä, että alla olevat vaatimukset eivät täyty.

• Varmista, että palvelutilillä on tarvittavat käyttöoikeudet.

Jos palvelutilillä (analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com) ei ole jossakin vaiheessa projektin MUOKKAUSOIKEUKSIA, dataa ei viedä.
  • Varmista, että laskutus on otettu käyttöön.
  • Varmista, että BigQuery-sovellusliittymä on otettu käyttöön.

Varmista, että BigQuery API on otettu käyttöön valitsemalla Google Cloud Platform > projektisi > APIs & Services (Sovellusliittymät ja palvelut) > Dashboard (Hallintapaneeli).

Tuki

BigQuery Exportin käyttöönoton jälkeen voit ottaa yhteyttä Analytics 360 ‑tukeen BigQueryn ja Analytics 360:n linkittämiseen liittyvissä asioissa.

Muihin aiheisiin, kuten laskutukseen, liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Google Cloud ‑tukeen.

BigQuery Export

Jos haluat saada Google Analytics 360 BigQuery Export ‑ominaisuuteen liittyviä päivityksiä, yhteisön tukea ja vinkkejä, liity Google Ryhmien ga-bigquery-developers-ryhmään.

Lisätietoja esimerkkidatajoukon viennistä ja käytöstä on BigQuery Exportia käsittelevissä artikkeleissa.

BigQuery

Business Intelligence ‑palveluntarjoajien integrointi BigQueryn kanssa