Vilkår for databehandling

Vilkårene for databehandling for Google Ads er ment for bedrifter som er berørt av EUs personvernforordning (GDPR) i EØS eller andre lignende forordninger. Vilkårene for databehandling for Google Ads etterfølger og erstatter det foregående tillegget om databehandling i Google Analytics (også det som spesifikt gjelder Analytics i Tyskland).

Google Analytics-kunder som har en direkte kundekontrakt med Google, kan godta vilkårene for databehandling i Google Ads i Administrasjon-delen i kontoinnstillingene. Google Analytics (standard)- og GA 360-kunder med bedrifter som er etablert utenfor EØS, Sveits og Storbritannia, må selv gå til kontoinnstillingene sine for å kunne godta vilkårene for databehandling i Google Ads. Google Analytics (standard)-kunder, GA 360-kunder med bedrifter som er etablert innenfor EØS, Sveits og Sveits, og GA 360-kunder som har godtatt vilkårene for bruk av Google Analytics 360, trenger ikke å gjøre dette. Grunnen til dette er at vilkårene for databehandling i Google Ads allerede er bakt inn i vilkårene til disse kundene.

Merk: Google Analytics 360-salgspartnere og -kunder som kjøper Google Analytics 360 via en salgspartner («videresalgskunder»), kan ikke godta vilkårene for databehandling i Google Ads. De må i stedet godta vilkår for databehandling i en egen avtale med Google eller den aktuelle salgspartneren. Hvis Google Analytics 360-salgspartnere eller -videresalgskunder godtar vilkårene for databehandling i Google Ads via UI-et for Google Analytics, anses dette som ugyldig. Det inngås altså ingen bindende avtale mellom Google og de aktuelle videresalgspartnerne ved at dette gjøres. Vær imidlertid oppmerksom på at denne begrensningen ikke gjelder i den grad Google Analytics- eller Google Analytics 360-kunder har godtatt vilkårene for bruk av Google Analytics 360 eller andre Google Analytics-vilkår direkte med Google.

Godta tillegget om databehandling

Du må ha redigeringstilgang på kontonivå for å kunne godta vilkårene for databehandling.

Hvis du har flere kontoer, kan du bruke søkefeltet for å finne den rette.
  1. Klikk på Kontoinnstillinger i KONTO-kolonnen.
  2. Klikk på Gå gjennom tillegget under Tillegg om databehandling.
  3. Når du har gått gjennom tillegget, klikker du på Ferdig.
  4. Klikk på Ferdig igjen for å lagre kontoinnstillingene dine.

Oppgi kontaktinformasjon

Hvis du godtar vilkårene for databehandling, må du også oppgi informasjonen nedenfor:

• Juridisk enhet: Navnet organisasjonen er registrert med, og som brukes i forbindelse med økonomiske og juridiske anliggender. Organisasjoner kan registreres med flere navn.
  • Hovedkontakt (også kalt for «E-postadresse for varsler»): Kontaktpersonen alle merknader vedrørende vilkårene for databehandling for Google Ads blir sendt til.
  • Personvernombud: Vedkommende som eventuelt er utpekt til å påse at EUs personvernforordning og tilsvarende lovgivning i Storbritannia blir overholdt.
  • EØS-representant: Personen som eventuelt er utpekt som represetanten for kunder som befinner seg utenfor EU, med tanke på forpliktelsene de måtte ha i henhold til personvernforordningen og tilsvarende lovgivning i Storbritannia.