[UA] Definisjoner av standardkanaler

Se reglene som definerer de enkelte standardkanalene.
Denne artikkelen handler om definisjoner av standardkanaler i Universal Analytics. Se informasjon om definisjoner av standardkanaler i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Standard kanalgrupper.

Systemdefinisjonene av standardkanaler gjenspeiler Analytics sitt nåværende syn på hva som utgjør hver kanal i standardkanalgrupperingen. Selv om disse definisjonene kan bli endret i takt med at markedet utvikler seg, gjør vi de gjeldende definisjonene tilgjengelige her som referanse.

Merknader
  • I disse kanaldefinisjonene skilles det mellom små og store bokstaver. Når du skal merke nettadressene dine manuelt, må du bare bruke små bokstaver i taggene, slik at Analytics kan kategorisere øktene korrekt. En e-postkampanje som er merket med E-post, samsvarer for eksempel ikke med systemdefinisjonen av E-post-kanalen.
  • Analytics har ikke lov til å be om informasjon om tilknyttede kostnadsdata fra alle dimensjoner. Hvis det brukes slike dimensjoner i et objekt i en kanalgruppering, kan ikke kostnadsdataene for denne kanalgrupperingen hentes ut.
Kanal Definisjon
Direkte Kilden samsvarer eksakt med direkte OG
Mediet samsvarer eksakt med (not set)
ELLER
Mediet samsvarer eksakt med (none)
Organisk søk Mediet samsvarer eksakt med organisk søk
Sosialt Henvisningen for sosiale kilder samsvarer eksakt med Ja
ELLER
Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(social|social-network|social-media|sm|social network|social media)$
E-postadresse Mediet samsvarer eksakt med e-post
Samarbeidspartnere Mediet samsvarer eksakt med samarbeidspartner
Henvisning Mediet samsvarer nøyaktig med henvisning
Betalt søk Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG
Nettverket for annonsedistribusjon samsvarer ikke eksakt med innholdet
Annen annonsering Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpv|cpa|cpp|content-text)$
Displaynettverket Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(display|cpm|banner)$
ELLER
Nettverket for annonsedistribusjon samsvarer eksakt med innholdet
(ikke tilgjengelig) eller (annen) Øktene samsvarer ikke med noen kanalbeskrivelse