[UA] Definities van standaardkanalen

Regels bekijken die elk standaardkanaal definiëren.
Dit artikel gaat over definities van standaardkanalen in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Standaard kanaalgroep voor informatie over definities van standaardkanalen in Google Analytics 4.

De standaard systeemdefinities voor kanalen geven weer wat er volgens Analytics onder elk kanaal in de Standaard kanaalgroepering wordt verstaan. Hoewel deze definities kunnen evolueren naarmate de markt zich ontwikkelt, bieden wij u hier ter informatie de huidige definities.

Opmerkingen
  • Deze kanaaldefinities zijn hoofdlettergevoelig. Wanneer u handmatig URL's tagt, gebruik dan tags met kleine letters zodat Analytics sessies op de juiste manier categoriseert. Voorbeeld: e-mailcampagnes die als E-mail zijn getagd komen niet overeen met de systeemdefinitie voor het kanaal E-mail.
  • Analytics kan niet voor alle dimensies zoekopdrachten op gekoppelde kostengegevens uitvoeren. Als dergelijke dimensies worden gebruikt binnen een kanaalgroeperingsobject, kunnen de kostengegevens voor de kanaalgroepering niet worden opgehaald.
Kanaal Definitie
Direct Bron komt exact overeen met rechtstreeks EN
Medium komt exact overeen met (not set)
OF
Medium komt exact overeen met (none)
Organisch zoeken Medium komt exact overeen met Organisch zoeken
Sociaal Verwijzing via sociale bron komt exact overeen met Ja
OF
Medium komt overeen met regex ^(social|social-network|social-media|sm|social network|social media)$
E-mail Medium komt exact overeen met E-mail
Partners Medium komt exact overeen met Partner
Verwijzing Medium komt exact overeen met Verwijzing
Betaalde zoekresultaten Medium komt overeen met regex ^(cpc|ppc|paidsearch)$
EN
Advertentiedistributienetwerk komt niet exact overeen met Content
Ander advertentieverkeer Medium komt overeen met regex ^(cpv|cpa|cpp|content-text)$
Display Medium komt overeen met regex ^(display|cpm|banner)$
OF
Het advertentiedistributienetwerk komt exact overeen met content
(unavailable) of (other) Sessies komen met geen enkele kanaaldefinitie overeen