[UA] Oletuskanavien määritelmät

Tutustu oletuskanavia määrittäviin sääntöihin
Tässä artikkelissa kerrotaan oletuskanavien määritelmistä Universal Analyticsissa. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on artikkelissa [GA4] Oletuskanavaryhmä.

Järjestelmän oletuskanavien määritelmistä näet, mitä Analyticsissa käsitetään kuuluvaksi kuhunkin kanavaan, joka sisältyy oletuskanavaryhmittelyyn. Nämä määritykset muuttuvat markkinoiden kehittyessä, mutta tarjoamme tässä artikkelissa tiedoksesi nykyiset määritykset.

Huomautuksia
  • Kanavien määritysten kirjainkoolla on merkitystä. Kun merkitset URL-osoitteet tagilla manuaalisesti, kirjoita tagit pienillä kirjaimilla, jotta Analytics luokittelee istunnon oikein. Esimerkiksi sähköpostikampanjat, jotka on merkitty tagilla Sähköposti, eivät vastaa järjestelmän Sähköposti‑kanavaa koskevaa määritelmää.
  • Kaikki ulottuvuudet eivät salli Analyticsin tekevän kyselyjä niihin liittyvistä kustannustiedoista. Jos näitä ulottuvuuksia käytetään kanavien ryhmittelyssä, kanavien ryhmittelyn kustannustietoja ei voida hakea.
Kanava Määritelmä
Suora Liikenteen lähde on sama kuin suora JA
Tulotapa on sama kuin (not set)
TAI
Tulotapa on sama kuin (none)
Orgaaninen haku Tulotapa vastaa maksutonta hakua
Some Somelähteiden viittaus on sama kuin Kyllä
TAI
Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(social|social-network|social-media|sm|social network|social media)$
Sähköposti Tulotapa vastaa sähköpostia
Kumppanit Tulotapa vastaa yhteistyökumppania
Viittaus Tulotapa vastaa viittausta
Maksettu haku Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(cpc|ppc|paidsearch)$
JA
Mainosten jakeluverkosto ei ole sama kuin Sisältö
Muu mainonta Tulotapa vastaa kohdetta regex ^(cpv|cpa|cpp|content-text)$
Display Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(display|cpm|banner)$
TAI
Mainosten jakeluverkosto on sama kuin Sisältö
(unavailable) tai (other) Istunnot eivät vastaa mitään kanavan kuvausta.