Tuontivirheiden käsitteleminen

Tämän artikkelin avulla voit ratkaista tietojen tuontiin liittyviä ongelmia.

Eivätkö tuodut tiedot näy raporteissasi odotetulla tavalla? Tästä artikkelista voi olla apua ongelman ratkaisemisessa.

Tietojen tuonnin ongelmille voi olla useita eri syitä:

1. Raportointi ei ole käytössä oikeassa näkymässä.
  2. Käytetyt päivämäärät ovat vääriä.
  3. Tiedoston lähetyksessä on ongelmia.
  4. Tuotuja tietoja ei liitetä oikein (ongelmia tietojoukkomallin avaimessa).
  5. Käytetty tuontitila on väärä.

Tässä artikkelissa:

Perusasioiden tarkistaminen

Kun ratkaistaan mitä tahansa ongelmaa, on hyvä aloittaa yksinkertaisimmista ratkaisuista ("Onko laitteeseen kytketty virta?"). Seuraavassa on muutamia perusasioita, joiden tarkistamisesta voi olla hyötyä:

Tietojen tuonti toimii näkymän tasolla. Tarkista siis, että tarkastelet oikean tilin, sivuston ja näkymän raportteja.

Kun tietojen tuonti käsittelee lähetetyt tiedot ja lisää ne näkymääsi, se vie hieman aikaa. Saatat joutua odottamaan muutaman tunnin, ennen kuin tuodut tiedot tulevat näkyviin.

Onko lähetettyjä tietoja olemassa annetulta ajanjaksolta? Varmista, että tuotava tiedosto sisältää haluamasi päivämäärät (mikäli lähetät ajankohtaan liittyviä tietoja, kuten kustannus- tai hyvitystietoja). Jos käytät muita tuontityyppejä, varmista, että raportissa käytetään lähetyksen jälkeisen ajan tietoja (ellet käytä Kyselyn aikana ‑tilaa).

Saitko virheilmoituksen? Tarkista kohdetietojoukon Lähetysten hallinta ‑taulukko (lisätietoja on alla).

Tiedostojen lähetysvirheet

Jos lähetetyssä tiedostossa on virheitä, tiedoston sisältämiä tietoja ei käsitellä lainkaan ja tiedoston tilaksi merkitään "Epäonnistui" kyseisen tietojoukon Lähetysten hallinta ‑taulukossa.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen sivuston kohdalle, jolle haluat lähettää tietoja.
  3. Valitse SIVUSTO-sarakkeesta Tietojen tuonti. Tietojoukot-taulukko tulee näkyviin.
  4. Etsi tietojoukko, jota haluat hallinnoida.
  5. Klikkaa tietojoukon oikealla puolella olevaa Hallinnoi lähetyksiä ‑linkkiä. Lähetysten hallinta ‑sivu tulee näkyviin.
  6. Jos lähetys on epäonnistunut, näet virheilmoitukset klikkaamalla Näytä virheet ‑linkkiä.
  7. Saat lisätietoja saamistasi virheilmoituksista tietojen tuontiin liittyvien virheilmoitusten ohjemateriaalista.
Manage Uploads page, showing view errors link

Upload error list

Tiedostojen lähetysvirheisiin on kaksi pääasiallista syytä:

• väärin muotoillut otsikot
  • odottamaton tai väärin muotoiltu sisältö.

Lue lisätietoja kohdasta Lähetystiedostojen muotoileminen.

Tiedoston otsikon virheet

Tiedoston otsikon virheitä esiintyy silloin, kun lähetettävän CSV-tiedoston otsikkorivillä on virheellisiä kenttien nimiä, kun otsikon kenttien nimet eivät vastaa tietojoukkomallia tai kun sisällön kenttien lukumäärä eroaa otsikossa määritettyjen kenttien määrästä.

Tiedoston otsikon vaatimukset

CSV-tiedoston otsikon on vastattava sitä tietojoukkoa, johon olet lähettämässä tietoja. Kutakin tietojoukkomallissa määritettyä ulottuvuutta ja tietoa kohden on oltava oma sarake. CSV-tiedoston sarakkeiden järjestyksellä ei ole merkitystä, kunhan kullakin ulottuvuudella/tiedolla on oma sarakkeensa.

Lisäksi tiedoston otsikossa on oltava lueteltuna kaikki kentät käyttämällä kunkin kentän sisäistä nimeä, ei ulottuvuuden tai tiedon nimeä, jonka valitsit määrittäessäsi mallia käyttöliittymässä.

Tiedoston sisältövirheet

Tiedoston sisältövirheitä voi ilmetä, jos tiedoston sisältö on muotoiltu virheellisesti, esimerkiksi jos jollakin rivillä ei ole riittävästi soluja (sarakkeita on vähemmän kuin otsikossa) tai jos jonkun solun tietoja ei ole muotoiltu oikein.

Tietojoukkomallin avaimen tarkistaminen

Jos olet tuonut tietoja tietojoukkoosi onnistuneesti (ilman raportoituja lähetysvirheitä), mutta kyseiset tiedot eivät näy raporteissasi, varmista, että tietojoukkomallin avain on määritetty oikein. Muista, että sinun on käytettävä sisäisiä ulottuvuuden tai tiedon nimiä (esim. ga:source muodon Source sijaan) ja että avainulottuvuuksien on oltava sopivan laajuisia tuotavalle tietotyypille.

Lue lisätietoja tietojoukkomalleista.

Tuontitilan tarkistaminen

Jos olet tuonut tietoja tietojoukkoosi onnistuneesti (ilman raportoituja lähetysvirheitä) ja mallisi on varmasti määritetty oikein, mutta et silti näe tietoja tuontipäivää EDELTÄVÄN ajan raporteissa, syynä voi olla se, että käytät Käsittelyn aikana ‑tuontia, joka koskee vain tuontipäivän JÄLKEEN kerättyjä osumia. Voit tarkistaa asian suorittamalla raportin lähetyksen jälkeiseltä ajankohdalta. Jos tuomasi tiedot näkyvät tässä raportissa mutta eivät aiemmissa raporteissa, se johtuu todennäköisimmin siitä, että tietojoukkosi käyttää Käsittelyn aikana ‑tilaa.

Toisin kuin edellä mainittu tuontitila, Kyselyn aikana ‑tuonti käyttää myös historiallisia tietoja. Tämä tuontitila on kuitenkin käytettävissä vain 360-tileillä.

Lue lisätietoja Kyselyn aikana ‑tuontitilasta.

Aiheeseen liittyviä resursseja