Avkastningsanalyse for databasert attribusjon

Analyse av avkastning fra investeringer i markedsføring og annonsering
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Bruk Avkastningsanalyse-rapporten for å forstå følgene av den databaserte attribusjonsmodellen og finne optimaliseringsmuligheter.

I tillegg til å vise data for faktisk forbruk for hver kanal i MCF-kanalgrupperingen viser rapporten hvordan den databaserte modellen beregner verdiene for konverteringer og avkastning for kanalene dine. Du kan også se klikk- og visningsdataene dine for Google Ads.

Den databaserte modellen brukes som standardmodell for rapporten. Bruk Attribusjonsmodell-velgeren øverst i rapporten for å se hvordan en annen modell – for eksempel Siste interaksjon eller Lineær – beregner de forskjellige verdiene.

Hvis du vil segmentere etter en bestemt konverteringstype, for eksempel et bestemt mål, kan du bruke Konvertering-velgeren øverst i rapporten.

Klikk på en kolonneoverskrift – for eksempel Avkastning på annonseringsutgifter eller CPA – for å sortere tabellen etter denne verdien. Hvis du finner ut at visse kanaler har langt bedre resultater (f.eks. mye høyere avkastning på annonseringsutgifter) med den databaserte modellen, kan du vurdere å investere mer i disse kanalene. Hvis du på lignende vis finner ut at visse kanaler har dårligere resultater når du bruker den databaserte modellen, kan det hende at du bør optimalisere markedsføringen for disse kanalene.