Tietoihin perustuvan vaikuttavuuden sijoitetun pääoman tuottoprosenttianalyysi

Markkinointi- ja mainontasijoitusten tulosten analysointi
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista

Sijoitetun pääoman tuottoprosenttianalyysi -raportti auttaa ymmärtämään tietoihin perustuvan vaikuttavuusmallin vaikutukset sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin ja tunnistamaan optimointimahdollisuudet.

Raportti näyttää kunkin kanavan todelliset kulutustiedot Monikanavien ryhmittelyssä. Lisäksi raportista käy ilmi, miten tietoihin perustuva mallisi laskee tulosten ja sijoitetun pääoman tuottoprosentin tiedot kullekin kanavalle. Näet myös Google Adsin klikkaus- ja näyttökertatiedot.

Tietoihin perustuva malli on raportin oletusmalli. Raportin yläreunassa olevaa Vaikuttavuusmalli-valitsinta käyttämällä voit tarkastella, miten eri malli (kuten Viimeinen vuorovaikutus tai Lineaarinen) laskee tietosi.

Jos haluat segmentoida tiedot tietyn tulostyypin mukaan, käytä raportin yläreunassa olevaa Tulos-valitsinta.

Voit lajitella taulukon haluamasi tiedon mukaan klikkaamalla sarakkeen otsikkoa (kuten ROAS tai CPA). Jos huomaat tietoihin perustuvan mallisi avulla, että tietyt kanavat ovat muita huomattavasti tehokkaampia (niillä on esimerkiksi merkittävästi korkeampi mainostuotto), harkitse investointien lisäämistä kyseisiin kanaviin. Jos vastaavasti huomaat, että tietyt kanavat näyttävät tuottavan tietoihin perustuvan mallin perusteella muita heikommin, saatat haluta optimoida kyseisten kanavien markkinointitoimet.