Analyse af investeringsafkast for datadrevet tilskrivning

Analyse af afkastet af dine marketing- og annonceringsinvesteringer
Denne funktion er kun tilgængelig i Google Analytics 360, som er en del af Google Marketing Platform.
Få flere oplysninger om Google Marketing Platform.

Brug rapporten Analyse af investeringsafkast til at forstå den datadrevne tilskrivningsmodels implikationer for investeringsafkastet og til at identificere optimeringsmuligheder.

Udover dine faktiske udgiftsdata for hver enkelt kanal i MCF-kanalgrupperingen viser rapporten, hvordan den datadrevne model beregner data for konverteringer og investeringsafkast for dine kanaler. Du kan også se dataene for Google Ads-klik og -visninger.

Den datadrevne model er rapportens standardmodel. Brug Tilskrivningsmodel-vælgeren øverst i rapporten til at se, hvordan en anden model – f.eks. Sidste interaktion eller Lineær – beregner hver af dine variabler.

Du kan segmentere efter en bestemt type konvertering, f.eks. et bestemt mål, ved at bruge Konvertering-vælgeren øverst i rapporten.

Klik på en kolonneoverskrift – f.eks. ROAS eller CPA – for at sortere tabellen efter den variabel. Hvis du oplever, at bestemte kanaler er meget mere effektive (f.eks. har meget højere ROAS (Return on Advertising Spend)) med den datadrevne model, kan du overveje at øge investeringen i de pågældende kanaler. Tilsvarende, hvis du oplever, at bestemte kanaler er mindre effektive, når du ser dem i den datadrevne models optik, er det muligvis en god idé at optimere marketingindsatsen for disse kanaler.