AdSense-rapporten

Wanneer u uw AdSense- en Analytics-accounts met elkaar linkt, heeft u toegang tot twee rapporten om uw AdSense-prestaties in combinatie met andere GA-gegevens over uw site te analyseren.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

AdSense-overzicht

Met het rapport AdSense-overzicht krijgt u een overzicht op hoog niveau van de belangrijkste AdSense-statistieken. Standaard wordt in het diagram de totale dagelijkse AdSense-opbrengst voor uw site weergegeven. Gebruik het diagram om statistieken te vergelijken. In de onderstaande tabel worden tien AdSense-statistieken weergegeven. Klik op een statistiek om de dagelijkse waarden te bekijken. Op de pagina voor die statistiek worden dagelijkse waarden weergegeven in het lijndiagram en het staafdiagram. Gebruik het menu Trends om de pagina voor een andere statistiek weer te geven.

AdSense-pagina's

Het rapport AdSense-pagina's bevat informatie over welke pagina's op uw site het meest hebben bijgedragen aan uw AdSense-opbrengst. Standaard wordt in het diagram de dagelijkse totale AdSense-opbrengst voor uw site weergegeven. In de tabel worden statistieken voor de totale opbrengst voor de periode weergegeven, ingedeeld op pagina.

Naar AdSense verwijzende URL's

Met het rapport Naar AdSense verwijzende URL's kunt u nagaan welke domeinen die verkeer naar uw site leiden, het meest hebben bijgedragen aan uw AdSense-opbrengst. In het diagram wordt de dagelijkse totale AdSense-opbrengst voor uw site weergegeven. In de tabel worden statistieken voor de totale opbrengst voor de periode weergegeven, ingedeeld op verwijzend domein. Klik in de tabel op een domeinnaam om opbrengststatistieken per verwijzende pagina weer te geven. Klik boven de tabel op de verschillende opties bij Weergeven om statistieken op bron en medium weer te geven.

De AdSense-rapporten openen

Doe het volgende om de AdSense-rapporten in Analytics te openen:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Gedrag > Uitgever.

Bekijk de volgende artikelen voor meer informatie over AdSense: