Begränsningar för User-ID-vyer och rapporter över flera enheter

Den här informationen gäller endast User ID-aktiverade egendomar.
Rapporten kan endast visas i User ID-aktiverade vyer i dessa egendomar.
Innehåll i artikeln:

Användaragentändring i iOS 13

I september 2019 ändrade Apple användaragenten för iPad så att enheten visas som stationär trafik. Denna förändring kommer att göra att trafik från iPad-surfplattor minskar och att trafiken från Safari från stationära enheter ökar. Eftersom iPad-användare kommer att ta emot koden från stationära webbplatser som standard matchar denna rapportändring vad användarna upplever.

User-ID-visningar visar bara data för sessioner där ett id skickas till Analytics

En User-ID-vy är en särskild rapportvy som inte innehåller all din data. Vyn innehåller enbart data från sessioner då ett användar-id (och relaterad data) skickades till Google Analytics. Använd en annan vy om du vill analysera all data, inräknat data från sessioner då inget id skickades till Analytics.

Antalet användare beräknas annorlunda i User ID-vyer

Samtliga id:n som skickas till Google Analytics räknas som en unik användare. Det innebär att alla engagemangsaktiviteter som är kopplade till samma id tillskrivs en enda användare, även om aktiviteterna inträffar under flera sessioner och på flera enheter under en längre tid.

Detta speglar visserligen bättre hur användarna faktiskt använder onlineinnehåll, men resulterar troligen i att det totala antalet användare som rapporteras i en User-ID-vy skiljer sig från motsvarande värde i en annan typ av vy eller en annan analyslösning.

Datumintervallet begränsas till 90 dagar i rapporterna över flera enheter

I alla rapporter över flera enheter är datumväljaren begränsad till 90 dagar. Om du behöver analysera data som är äldre än 90 dagar kan du exportera rapporterna regelbundet och spara dessa för att jämföra med framtida data.

Rapporter över flera enheter är enbart tillgängliga i en User-ID-vy

Det finns tre rapporter över flera enheter: Överlappande enheter, Vägar på flera enheter och Enhet för förvärv. Dessa rapporter visar data som samlades in under sessioner då ett användar-id skickades till Analytics. Rapporterna är bara tillgängliga i en User ID-vy.

Intäkter tillskrivs på olika sätt i rapporter över flera enheter jämfört med andra rapporter

Hur intäkter tillskrivs i rapporter över flera enheter skiljer sig åt från hur de tillskrivs i andra Analytics-rapporter. I en rapport över flera enheter måste en transaktion påbörjas på en enhet för att intäktsdata ska tillskrivas den enheten. I till exempel rapporten Enhet för förvärv innehåller mätvärdet Intäkter från första enhet enbart intäkter från transaktioner som slutfördes på en enhet, om den var den första enheten som användes under det valda datumintervallet i rapporten. I de övriga rapporterna innehåller intäktsmätvärdet för en enhet alla transaktioner som avslutades på den enheten.

Enhetskategorierna i rapporter över flera enheter definieras av Analytics

Det finns tre enhetskategorier som kan visas i rapporterna över flera enheter: Mobil, Surfplatta och Dator. Bärbara datorer ingår i kategorin Dator. Kategorierna definieras automatiskt av Google Analytics baserat på signaler från specifika enheter. Du kan inte ändra definitionerna eller flytta enheterna till andra kategorier. Däremot kan du använda anpassade dimensioner om du vill skapa egna enhetskategorier.

Olika webbläsare på samma enhet räknas som unika enheter i rapporter över flera enheter

Olika webbläsare på samma enhet, inräknat förekomster av privat surf (inkognitoläge), räknas som olika enheter i rapporterna över flera enheter. Om en användare till exempel loggar in på två olika webbläsare på samma dator, tillskrivs samma användar-id två enheter.