Beperkingen van User-ID-dataweergaven en rapporten voor verschillende apparaten

Deze informatie is alleen van toepassing op property's waarvoor User ID is ingeschakeld.
Het rapport is alleen zichtbaar in weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld in die property's.
In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Wijziging van user-agent in iOS 13

Apple gebruikt vanaf september 2019 een andere user-agent voor de iPad zodat siteverkeer wordt weergegeven als desktopverkeer. Deze wijziging zorgt voor een afname van het tabletverkeer via iPads en een toename van het desktopverkeer via Safari. Aangezien iPad-gebruikers standaard desktopsites te zien krijgen, komt deze wijziging in de rapportage overeen met de gebruikerservaring.

User-ID-dataweergaven bevatten uitsluitend gegevens van sessies waarin een ID naar Google Analytics is verzonden

Een User-ID-dataweergave is een speciale rapportageweergave waarin niet al uw gegevens zijn opgenomen. Deze dataweergaven bevatten uitsluitend gegevens van sessies waarin een User ID en bijbehorende gegevens naar Google Analytics zijn verzonden. Als u al uw gegevens wilt analyseren (inclusief gegevens van sessies waarin geen ID naar Google Analytics is verzonden), gebruikt u een andere dataweergave.

Gebruikers worden anders geteld in User-ID-dataweergaven

Elke ID die naar Google Analytics wordt verzonden, wordt geteld als een unieke gebruiker. Dit betekent dat alle betrokkenheidsactiviteiten die gekoppeld zijn aan dezelfde ID, worden toegeschreven aan één gebruiker, zelfs al vinden deze activiteiten plaats tijdens verschillende sessies en op verschillende apparaten gedurende een langere periode.

Hoewel dit een nauwkeurigere afspiegeling is van de feitelijke manier waarop gebruikers omgaan met online content, wijkt het totale aantal gebruikers dat wordt gerapporteerd in een User-ID-dataweergave waarschijnlijk af van het totale aantal gebruikers dat wordt gerapporteerd in een dataweergave die niet is gebaseerd op de functie User ID, of in een andere Analytics-oplossing.

De periode voor rapporten voor verschillende apparaten is beperkt tot negentig dagen

In alle rapporten voor verschillende apparaten is de datumkiezer beperkt tot negentig dagen. Als u gegevens wilt analyseren die ouder zijn dan negentig dagen, exporteert u uw rapporten regelmatig en slaat u ze op zodat u kunt vergelijken met toekomstige gegevens.

Rapporten voor verschillende apparaten zijn alleen beschikbaar binnen een User-ID-dataweergave

Er zijn drie rapporten voor verschillende apparaten: Apparaatoverlap, Apparaatpaden en Acquisitie-apparaat. In deze rapporten worden gegevens getoond die zijn verzameld tijdens sessies waarin een gebruiker een User ID naar Google Analytics heeft verzonden. Deze rapporten zijn alleen beschikbaar in een User-ID-dataweergave.

In rapporten voor verschillende apparaten worden inkomsten op een andere manier toegeschreven dan in andere rapporten

De manier waarop inkomsten worden toegeschreven in rapporten voor verschillende apparaten, wijken af van de manier waarop ze in andere Google Analytics-rapporten worden toegeschreven. In een rapport voor verschillende apparaten worden alleen inkomstengegevens aan een apparaat toegeschreven wanneer een transactie op dat apparaat wordt gestart. In het rapport Acquisitie-apparaat voor verschillende apparaten bevat de statistiek Inkomsten van oorspronkelijk apparaat bijvoorbeeld alleen de inkomsten uit transacties die zijn voltooid op een apparaat als dat apparaat het eerste apparaat was dat in de geselecteerde periode voor het rapport werd gebruikt. In andere rapporten bevat de inkomstenstatistiek van een apparaat alle transacties die op dat apparaat zijn voltooid.

In rapporten voor verschillende apparaten worden de apparaatcategorieën gedefinieerd door Google Analytics

Er zijn in totaal drie typen apparaten, of categorieën, die kunnen worden weergegeven in rapporten voor verschillende apparaten: Mobiel, Tablet en Desktop. Laptops vallen onder de categorie 'Desktop'. Deze categorieën worden automatisch door Google Analytics bepaald op basis van signalen van specifieke apparaten. U kunt dit niet wijzigen en u kunt apparaten niet opnieuw indelen in verschillende categorieën. U kunt echter gebruikmaken van aangepaste dimensies om uw eigen apparaatcategorieën te maken.

In rapporten voor verschillende apparaten worden verschillende webbrowsers op hetzelfde apparaat als unieke apparaten geteld

Verschillende webbrowsers op hetzelfde apparaat, waaronder incognito- of privé-sessies, worden in rapporten voor verschillende apparaten geteld als verschillende apparaten. Als een gebruiker bijvoorbeeld op dezelfde laptop inlogt op twee verschillende browsers, worden twee unieke apparaten toegeschreven aan deze User ID.