Grenser for User ID-rapporteringsvisninger og rapporter for flere enheter

Denne informasjonen gjelder bare for områder som er aktivert for User-ID.
Rapporten er bare synlig i rapporteringsvisninger som er aktivert for User-ID i de aktuelle områdene.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Brukeragenten er endret til iOS 13

I september 2019 endret Apple brukeragenten for iPad, slik at trafikk fra iPad fremstår som trafikk på datamaskiner. Denne endringen kommer til å føre til en nedgang i registrert trafikk til iPad-nettbrett og en økning i trafikk til Safari på datamaskiner. Ettersom iPad-brukere som standard mottar nettsteder tilpasset datamaskiner, gjenspeiler denne endringen i rapporteringen selve brukeropplevelsen.

User ID-rapporteringsvisningene inneholder bare data om økter der en ID blir sendt til Google Analytics

User ID-rapporteringsvisninger er spesielle rapporteringsvisninger som ikke omfatter alle dataene dine. Disse rapporteringsvisningene omfatter bare data fra økter der en User ID (og tilknyttet informasjon) blir sendt til Analytics. Du kan analysere alle dataene dine – innbefattet dataene fra økter der det ikke blir sendt noen ID-er til Analytics – i en annen rapporteringsvisning.

Brukere beregnes ulikt i User ID-rapporteringsvisninger

Hver ID som blir sendt til Google Analytics, telles som en unik bruker. Dette innebærer at all interaksjonsaktivitet som er tilknyttet den samme ID-en, blir tilskrevet én bruker. Dette skjer selv om disse aktivitetene forekommer over flere økter og enheter over en lengre periode.

Selv om dette gir et mer nøyaktig bilde av hvordan brukerne faktisk benytter seg av nettinnholdet ditt, blir det sannsynligvis rapportert om et annet totalt antall brukere i en User ID-rapporteringsvisning enn i rapporteringsvisninger uten User ID og andre analyseløsninger.

Datoperioden er begrenset til 90 dager i rapportene for flere enheter

Datovelgeren er begrenset til 90 dager i alle rapportene for flere enheter. Hvis du har behov for å analysere data som er eldre enn 90 dager, må du eksportere rapportene dine regelmessig og deretter lagre dem, slik at du kan sammenligne disse dataene med fremtidige data.

Rapportene for flere enheter er bare tilgjengelig i User ID-rapporteringsvisninger

Det finnes tre typer rapporter for flere enheter. Disse dekker enhetsbaner, enhetsoverlapping og konverteringsenheter. I disse rapportene kan du se data som er samlet inn i løpet av økter der det blir sendt en User ID til Analytics. Disse rapportene er bare tilgjengelig for User ID-rapporteringsvisninger.

Inntektene tilskrives ulikt i rapportene for flere enheter enn i andre rapporter

Inntektene tilskrives på en annen måte i rapportene for flere enheter enn i alle de andre Analytics-rapportene. I en rapport for flere enheter må en transaksjon innledes på en enhet for at det skal tilskrives inntektsdata til den aktuelle enheten. I Konverteringsenhet-rapporten – en rapport for flere enheter – innbefatter Inntekter fra opprinnelig enhet-beregningen bare inntektene fra transaksjoner som er fullført på en enhet, hvis den aktuelle enheten var den første som ble brukt i løpet av rapportens datoperiode. I andre rapporter innbefatter inntektsberegningen for en enhet alle transaksjonene som er fullført på den aktuelle enheten.

Enhetskategoriene i rapportene for flere enheter er definert av Google Analytics

Det kan bli vist tre ulike enhetskategorier i rapportene for flere enheter: Mobil, Nettbrett og Datamaskin. Bærbare datamaskiner inkluderes i Datamaskin-kategorien. Disse kategoriene blir automatisk angitt av Google Analytics på grunnlag av signaler fra bestemte enheter. Det er ikke mulig å endre disse definisjonene eller klassifisere enheter på nytt i ulike kategorier. Du kan imidlertid bruke egendefinerte dimensjoner for å opprette dine egne enhetskategorier.

Forskjellige nettlesere på samme enhet regnes som unike enheter i rapportene for flere enheter

Hvis det brukes ulike nettlesere på den samme enheten, innbefattet tilfeller med bruk av inkognitomodus og privat surfing, telles dette som unike enheter i rapportene for flere enheter. Hvis en bruker for eksempel logger på to ulike nettlesere på den samme datamaskinen, blir det tilskrevet to unike enheter til den ene User ID-en.