Rapporten in de Analytics-app

In dit artikel beschrijven we de rapporten die beschikbaar zijn in de Analytics-app.

Google Analytics 4

Opmerking: De Analytics-app ondersteunt de dimensies en statistieken die gedefinieerd zijn in de Analytics Data API. Zorg ervoor dat u alleen deze dimensies en statistieken in uw rapporten opneemt.

Home

De homepage toont relevante gegevens op basis van uw gedrag in Analytics. Op deze pagina kunt u uw verkeer bijhouden, door Analytics navigeren en inzichten krijgen in uw websites en mobiele apps. Hoe langer u Analytics gebruikt, hoe meer gepersonaliseerde content u op de homepage ziet.

Op de homepage kunt u het volgende bekijken:

• Een overzicht van de statistieken die relevant voor u zijn, met een trendlijn voor elke statistiek
  • Een kaart met realtime activiteitsgegevens op basis van het rapport Realtime
  • Het gedeelte Recent bekeken met links naar delen van uw Analytics-account die u kortgeleden heeft bezocht
  • Het gedeelte Omdat u deze items regelmatig bekijkt met kaarten die u vaak bekijkt, zelfs als u deze niet recent heeft bekeken

Meer informatie over de homepage

Realtime

Met het rapport Realtime houdt u gebruikersactiviteit in de gaten. In dit rapport ziet u gegevens van vlak na een interactie. Deze gegevens worden voortdurend geüpdatet, zodat u kunt zien hoeveel gebruikers u momenteel heeft en hoe ze met uw content omgaan. Meer informatie over Realtime

Dashboard

In het rapport Dashboard kunt u kleinschalige aangepaste rapporten maken. Voor elke kaart kunt u een statistiek, dimensie en diagramtype selecteren. Er geldt geen limiet voor het aantal kaarten dat u kunt maken.

Tip: Terwijl u een dimensie en statistiek kiest, kunt u op De knop Informatie tikken voor informatie over elke dimensie en statistiek.

Als u bent ingelogd op uw Google Analytics-account, heeft u via elk apparaat toegang tot uw opgeslagen dashboards.

Inzichten

In het rapport Inzichten kunt u geautomatiseerde of aangepaste inzichten zien die Analytics voor uw property genereert. Meer informatie over Analytics-inzichten

Rapporten

Het gedeelte Rapporten bevat het rapport Snapshot van rapporten en de collecties en onderwerpen uit uw Google Analytics 4-property.

U kunt de rapporten voor elk onderwerp bekijken via de tabbladen bovenaan. In het volgende voorbeeld ziet u het rapport Engagementoverzicht (als afzonderlijk tabblad) voor het onderwerp Engagement (bovenaan).

Screenshot van het onderwerp Engagement met daarin geselecteerd het tabblad voor het rapport Engagementoverzicht

Universal Analytics

Home

Op de homepage vindt u:

• De kaart Realtime, waarop u ziet hoeveel gebruikers er op dit moment op uw site zijn
  • Overzichtskaarten voor Doelgroep, Gedrag, E-commerce en Doelen
  • Kaarten voor het totale aantal gebeurtenissen per categorie, actie en label

Dashboard

In uw dashboard kunt u kleinschalige aangepaste rapporten maken. Sla een kaart op in uw dashboard vanuit een rapport of door rechtsboven op het dashboardscherm op + te tikken.

Voor elke kaart kunt u een statistiek, dimensie, segment en diagramtype selecteren.

Er is geen limiet voor het aantal kaarten dat u kunt maken, maar u kunt ze niet delen met andere gebruikers of andere dashboards. Uw dashboard is alleen beschikbaar in de Analytics-app en alleen op dat apparaat.

Inzichten

Bekijk de inzichten die Analytics heeft gegenereerd voor uw rapportageweergave.

Realtime

Houd actuele gebruikersactiviteit bij. Bij Realtime worden gegevens weergegeven vlak na een interactie. Deze gegevens worden voortdurend geüpdatet, zodat u kunt zien hoeveel gebruikers u momenteel heeft en hoe ze met uw content omgaan. Meer informatie over Realtime.

Doelgroep

Leer uw gebruikers kennen: waar ze zich bevinden, hoe vaak en hoelang ze gebruikmaken van uw content en welke apparaten het populairst zijn. Met het rapport Doelgroep krijgt u inzicht in de personen die gebruikmaken van uw content. Meer informatie over het rapport Doelgroep voor het web en voor mobiele apps.

Acquisitie

Dit rapport is alleen beschikbaar voor webproperty's.

Gebruik het rapport Acquisitie om te achterhalen hoe gebruikers op uw website terechtkomen. U kunt dit rapport ook gebruiken om meer informatie te krijgen over uw verkeer - of ze rechtstreeks op uw site terechtkomen of een zoekmachine gebruiken - en over hoe succesvol bepaalde marketingcampagnes zijn in het aantrekken van gebruikers. Meer informatie over acquisities voor het web.

Gedrag

Met het rapport Gedrag kunt u achterhalen hoe gebruikers uw site of app gebruiken. U kunt deze rapporten gebruiken om inzicht te krijgen in het aantal schermen dat per sessie wordt bekeken, in hoelang een gemiddelde sessie duurt of in andere statistieken. Meer informatie over het rapport Gedrag voor het web en voor mobiele apps

De gedragsrapporten bieden nog meer informatie u speciale content, zoals video's en diavoorstellingen, bijhoudt met Gebeurtenissen. Meer informatie over gebeurtenissen.

Doelen

In het rapport Doelen kunt u zien in welke mate gebruikers de doelen behalen die u voor uw site heeft gedefinieerd. Het rapport laat ook zien hoe verschillende kanalen, bronnen, media en apparaatcategorieën bijdragen aan doelconversies. Meer informatie over Doelen.

E-commerce

Als u e-commerce heeft ingesteld in uw Analytics-account om doelen zoals accountaanmeldingen en productverkopen bij te houden, kunt u het rapport E-commerce gebruiken om de prestaties en opbrengstdoelen bij te houden. Meer informatie over het rapport E-commerce voor het web en voor mobiele apps.