Rapporten in de Analytics-app

In de app-rapporten navigeren.
In dit artikel:

De homepage bevat het volgende:

• De kaart Realtime, waarop u ziet hoeveel gebruikers er op dit moment op uw site zijn
  • Overzichtskaarten voor 'Doelgroep', 'Gedrag', 'E-commerce' en 'Doelen'
  • Kaarten voor het totale aantal gebeurtenissen per categorie, actie en label

Dashboard

Op het dashboard kunt u kleinschalige aangepaste rapporten maken in de Analytics-app. U kunt een kaart in het dashboard opslaan vanuit een rapport zelf (via het overloopmenu met de drie stippen op elke kaart) of met het pictogram '+' in de rechterbovenhoek van het scherm 'Dashboards'.

Voor elk rapport kunt u één statistiek, één dimensie, een segment en een diagramtype selecteren.

Als u een rapport wilt dupliceren, bewerken of verwijderen, tikt u op het menupictogram op een kaart om de opties te bekijken en te selecteren.

Elk rapport wordt als afzonderlijke kaart weergegeven op uw dashboard. Er geldt geen limiet voor het aantal rapporten dat u kunt maken, maar ze kunnen niet worden gedeeld met andere gebruikers of andere rapportageweergaven. Uw mobiele dashboard is alleen beschikbaar in de mobiele Analytics-app en alleen op dat apparaat.

Realtime

Houd actuele activiteiten van gebruikers bij. In dit rapport worden gegevens weergegeven vlak na een interactie. Deze gegevens worden voortdurend geüpdatet, zodat u kunt zien hoeveel gebruikers u momenteel heeft en hoe ze met uw content omgaan. Meer informatie over Realtime.

Doelgroep

Leer uw gebruikers kennen: waar ze zich bevinden, hoe vaak en hoelang ze gebruikmaken van uw content en welke apparaten het populairst zijn. Met het rapport 'Doelgroep' krijgt u inzicht in de personen die gebruikmaken van uw content. Meer informatie over het rapport 'Doelgroep' voor het web en voor mobiele apps.

Acquisitie

Dit rapport is alleen beschikbaar voor webproperty's.

Gebruik het rapport 'Acquisitie' om te achterhalen hoe gebruikers op uw website terechtkomen. U kunt dit rapport ook gebruiken om meer informatie te krijgen over uw verkeer - of ze rechtstreeks op uw site terechtkomen of een zoekmachine gebruiken - en over hoe succesvol bepaalde marketingcampagnes zijn in het aantrekken van gebruikers. Meer informatie over acquisities voor het web.

Gedrag

Met het rapport 'Gedrag' kunt u achterhalen hoe gebruikers uw site of app gebruiken. U kunt deze rapporten gebruiken om inzicht te krijgen in het aantal schermen dat per sessie wordt bekeken, in hoelang een gemiddelde sessie duurt of in andere statistieken. Meer informatie over het rapport 'Gedrag' voor het web en voor mobiele apps.

De gedragsrapporten zijn krachtiger wanneer u speciale content, zoals video's en diavoorstellingen, bijhoudt met Gebeurtenissen. Meer informatie over Gebeurtenissen.

Doelen

In het rapport 'Doelen' kunt u zien in welke mate gebruikers de doelen behalen die u voor uw site heeft gedefinieerd. Het rapport laat ook zien hoe verschillende kanalen, bronnen, media en apparaatcategorieën bijdragen aan doelconversies. Meer informatie over Doelen.

E-commerce

Als u e-commerce heeft ingesteld in uw Analytics-account om doelen zoals accountaanmeldingen en productverkopen bij te houden, kunt u het rapport 'E-commerce' gebruiken om de prestaties en opbrengstdoelen bij te houden. Meer informatie over het rapport 'E-commerce' voor het web en voor mobiele apps.