Använda och ta bort segment

Filtrera rapporterna så att du kan undersöka användarbeteendet.
Innehåll i artikeln:

Inledning

Du kan filtrera rapporterna med hjälp av valfria segment. Segmenten används i rapporterna tills du tar bort dem. Du kan använda upp till fyra segment samtidigt och jämföra resultat från varje segment sida vid sida i rapporterna.

Segmentet Alla sessioner används som standard i alla rapporter. Det innehåller all data för samtliga sessioner i ett datumintervall och visar resultatet från alla dina användare.

Analys med ett eller flera segment

Använd ett enstaka segment när du vill undersöka isolerad data. Använd till exempel segmentet Mobiltrafik om du vill begränsa informationen i rapporten till sessioner på mobila enheter. När du undersöker ett enstaka segment, som Mobiltrafik, kan du få svar på frågor som följande:

• Vilka orter ger störst mobiltrafik?
  • Vilka målsidor är populärast bland mobilanvändare?
  • Vilken är den genomsnittliga tiden per session för mobilanvändare?

Använd flera segment när du vill jämföra olika delmängder av data. När du jämför olika typer av data sida vid sida, till exempel Personer som leder till konvertering och Personer som inte leder till konvertering, kan du få svar på frågor som:

• Tillbringar personer som leder till konvertering mer tid på webbplatsen och konsumerar mer innehåll än personer som inte leder till konvertering?
  • Vilka språk talar personer som leder till konvertering?
  • Hur många Android-sessioner kom från personer som leder till konvertering kontra personer som inte leder till konvertering?
Om du använder segment med olika omfattningar kan du se skillnader mellan segmenten.

Fler detaljerade exempel på hur du kan analysera data med hjälp av segment finns i Exempel på analyser med segment.

Använda segment

Så här använder du segment på en rapport:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Öppna vyn som innehåller rapporterna du vill använda.
  3. Öppna Rapporter och öppna rapporten du vill använda. I det här exemplet används rapporten Översikt över målgrupp.
  4. Klicka på + Lägg till segment högst upp i rapporten.
    Rapporten Översikt över målgrupp med + Lägg till segment markerat.
    … för att öppna segmentlistan. Listan innehåller alla fördefinierade segment och alla segment som du har skapat eller importerat.
    Segmentlistan.
  5. Markera kryssrutan vid varje segment som du vill använda (till exempel Direkt trafik och Hänvisningstrafik).
    Segmentlistan med segmentet Hänvisningstrafik markerat
  6. Klicka på Använd. Rapporten uppdateras med de markerade segmenten (i det här exemplet Direkt trafik och Hänvisningstrafik).
    Rapporten Översikt över målgrupp med segmenten Direkt trafik och Hänvisningstrafik.

Ta bort segment från rapporterna

Så här tar du bort ett segment:

De aktuella segmenten visas högst upp i rapporten. Klicka på Ta bort på menyn för segmentet.

Menyn Segment öppen, kommandot Ta bort markerat.

Nästa steg

Skapa nya segment