Bruk og fjern segmenter

Filtrer rapportene dine for å se nærmere på brukeratferd.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Innledning

Du kan bruke et hvilket som helst segment som filter for rapportene dine. Når du har valgt å bruke et segment, er det aktivt når du navigerer gjennom rapportene, helt til du fjerner det. Du kan bruke opptil fire segmenter om gangen, og sammenligne resultatene fra hvert segment i rapportene dine.

Alle økter-segmentet brukes som standard på alle rapportene. Når du bruker dette segmentet, blir alle dataene om samtlige økter i en datoperiode tatt med, slik at du kan se resultatene for alle brukerne dine.

Analyse basert på ett eller flere segmenter

Du kan bruke ett segment for å undersøke enkeltdata. Du kan for eksempel bruke bare Mobiltrafikk-segmentet for å begrense rapportdataene dine til økter fra mobilenheter. Når du undersøker ett enkelt segment, for eksempel Mobiltrafikk, kan du blant annet få svar på disse spørsmålene:

• Hvilke byer kommer det mest mobiltrafikk fra?
  • Hvilke landingssider er mest populære for mobilbrukerne?
  • Hva er den gjennomsnittlige varigheten av økten for mobilbrukerne?

Du kan bruke flere segmenter for å sammenligne ulike undergrupper med data. Når du sammenligner ulike typer data, for eksempel Personer som har konvertert og Personer som ikke har konvertert, kan du blant annet finne svar på følgende spørsmål:

• Bruker personer som har konvertert, mer tid på nettstedet og benytter de seg av mer innhold enn besøkende som ikke har konvertert?
  • Hvilke språk snakker de fleste personer som har konvertert?
  • Hvor mange Android-økter kom fra personer som har konvertert, kontra personer som ikke har konvertert?
Hvis du bruker segmenter med ulike omfang, kan det hende du ser avvik mellom segmentene.

Du kan se mer detaljerte eksempler på hvordan segmenter kan brukes til å analysere data, i eksemplene på segmentanalyse.

Bruk segmenter

Sånn kan du bruke segmenter i rapporter:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Åpne den rapporteringsvisningen som inneholder de rapportene du vil bruke.
  3. Åpne Rapporter, og åpne så den aktuelle rapporten. I dette eksemplet er Oversikt over målgrupper-rapporten brukt.
  4. Klikk på + Legg til segment øverst i rapporten.
    «Oversikt over målgrupper-rapporten» og «+ Legg til segment» fremheves.
    Med dette åpnes segmentlisten. Denne listen inneholder alle de innebygde systemsegmentene samt eventuelle segmenter du har opprettet eller importert.
    Segmentlisten.
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hvert segment du vil bruke (f.eks. Direkte trafikk og Henvisningstrafikk), i listen over segmenter.
    Henvisningstrafikk-segmentet er valgt i listen over segmenter
  6. Klikk på Bruk. Rapporten blir oppdatert slik at den omfatter de segmentene du har valgt (i dette eksempelet er det Direkte trafikk og Henvisningstrafikk).
    «Direkte trafikk»- og «Henvisningstrafikk»-segmentet er brukt i «Oversikt over målgrupper»-rapporten.

Fjern segmenter fra rapportene

Slik fjerner du et segment:

Åpne menyen for det aktuelle segmentet, og klikk på Fjern øverst i en rapport, der du ser hvilke segmenter som er brukt.

Segment-menyen er åpen, Fjern-kommandoen er uthevet.

Fremgangsmåten videre

Opprett nye segmenter