Segmenten toepassen en verwijderen

Filter uw rapporten om gebruikersgedrag te onderzoeken.
In dit artikel:

Inleiding

U kunt elk segment gebruiken als filter voor uw rapporten. Wanneer u een segment toepast, blijft dit voor de rapporten actief tot u het verwijdert. U kunt maximaal vier segmenten tegelijkertijd toepassen en u kunt de resultaten van alle segmenten naast elkaar vergelijken in uw rapporten.

Het segment Alle sessies wordt standaard in alle rapporten toegepast. Dit segment bevat alle gegevens van elke sessie in een bepaalde periode en toont u de resultaten van al uw gebruikers.

Enkel- en meervoudige segmentanalyse

Pas een enkel segment toe als u gegevens afzonderlijk wilt bekijken. U kunt bijvoorbeeld het segment Mobiel verkeer toepassen om uw rapportagegegevens te beperken tot sessies met mobiele apparaten. Als u een enkel segment bekijkt, zoals Mobiel verkeer, kunt u een antwoord vinden op vragen als:

• Welke steden hebben het meeste mobiele verkeer?
  • Welke bestemmingspagina's zijn het populairst bij mobiele gebruikers?
  • Hoe lang duurt een gemiddelde sessie van mobiele gebruikers?

U kunt meerdere segmenten toepassen als u verschillende gegevensverzamelingen wilt vergelijken. Wanneer u verschillende soorten gegevens naast elkaar vergelijkt, zoals Converteerders en Niet-converteerders, kunt u antwoord krijgen op vragen als:

• Brengen converteerders meer tijd door op de website en gebruiken ze meer content dan niet-converteerders?
  • Welke talen spreken de meeste converteerders?
  • Hoeveel Android-sessies waren afkomstig van converteerders en hoeveel van niet-converteerders?
Als u segmenten met verschillende bereiken toepast, ziet u mogelijk verschillen tussen de segmenten.

Bekijk de voorbeelden van segmentanalyses voor meer details over het gebruik van segmenten bij de analyse van gegevens.

Segmenten toepassen

Segmenten toepassen op een rapport:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Open de weergave met de rapporten die u wilt gebruiken.
  3. Open Rapporten en open vervolgens het gewenste rapport. In dit voorbeeld wordt het rapport 'Overzicht van doelgroep' gebruikt.
  4. Klik bovenaan het rapport op + Segment toevoegen...
    Rapport 'Overzicht van doelgroep' en '+ Segment toevoegen' gemarkeerd.
    ...als u de lijst van segmenten wilt openen. Deze lijst bevat alle ingebouwde systeemsegmenten, samen met de segmenten die u heeft gemaakt of geïmporteerd.
    Lijst van segmenten.
  5. Vink in de lijst van segmenten het selectievakje aan voor elk segment dat u wilt toepassen (bijvoorbeeld 'Direct verkeer' en 'Verwijzingsverkeer').
    Lijst van segmenten waarin het segment 'Verwijzingsverkeer' is geselecteerd
  6. Klik op Toepassen. De segmenten die u heeft geselecteerd, worden in het rapport opgenomen (in dit voorbeeld 'Direct verkeer' en 'Verwijzingsverkeer').
    Rapport 'Overzicht van doelgroep' waarin de segmenten 'Direct verkeer' en 'Verwijzingsverkeer' zijn toegepast.

Segmenten uit uw rapporten verwijderen

Een segment verwijderen:

Ga naar het bovenste gedeelte van een rapport, waar u kunt zien welke segmenten worden toegepast. Open het menu voor het betreffende segment en klik op Verwijderen.

Menu Segment open, opdracht Verwijderen gemarkeerd.

Volgende stappen

Nieuwe segmenten maken