Segmenttien lisääminen ja poistaminen

Tutki kävijöiden käyttäytymistä raportteja suodattamalla.
Tämän artikkelin aiheet:

Johdanto

Voit käyttää mitä tahansa segmenttiä raporttien suodattimena. Kun lisäät segmentin, se pysyy raporttien selaamisen aikana aktiivisena, kunnes poistat sen. Voit lisätä samalla kertaa enintään neljä segmenttiä ja vertailla niiden tuloksia rinnakkain raporteissasi.

Kaikki istunnot ‑segmentti on oletusarvoisesti käytössä kaikissa raporteissa. Se sisältää kaikkien istuntojen kaikki tiedot tietyltä ajanjaksolta. Sen avulla voit nähdä koko käyttäjäkunnan kehitystiedot.

Yhden tai usean segmentin analyysi

Jos haluat katsoa eriteltyjä tietoja, käytä yhtä segmenttiä. Voit esimerkiksi käyttää vain segmenttiä Mobiililiikenne, jotta raportissa näkyvät ainoastaan mobiililaitteiden istunnot. Kun katsot yksittäistä segmenttiä, kuten Mobiililiikenne‑segmenttiä, voit saada vastaukset seuraavanlaisiin kysymyksiin:

• Mistä kaupungeista tulee eniten mobiililiikennettä?
  • Mitkä aloitussivut ovat suosituimpia mobiilikäyttäjien keskuudessa?
  • Mikä on mobiilikäyttäjien istunnon keskimääräinen kesto?

Jos haluat vertailla tietojen osajoukkoja, lisää monta segmenttiä. Kun vertailet eri tietoja, kuten Konvertoineet  ja Ei-konvertoineet‑arvoja, saat vastaukset seuraavanlaisiin kysymyksiin:

• Viettävätkö konvertoineet käyttäjät pidemmän ajan sivustossa ja kuluttavatko he enemmän sisältöä kuin ei-konvertoineet käyttäjät?
  • Mitä kieliä konvertoineet käyttäjät todennäköisesti puhuvat?
  • Kuinka monta Android-istuntoa enemmän tai vähemmän konversion tuottajat aloittivat muihin käyttäjiin verrattuna?
Jos otat käyttöön segmenttejä, joilla on eri laajuus, segmenttien välillä voi olla ristiriitaisuuksia.

Tarkempia esimerkkejä segmenttien käytöstä datan analysointiin on Esimerkkejä segmenttianalyysista ‑osiossa.

Segmenttien lisääminen

Segmenttien lisääminen raporttiin:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Avaa näkymä, joka sisältää raportit, joita haluat käyttää.
  3. Avaa Raportit ja avaa haluamasi raportti. Tässä esimerkissä käytetään Yleisön yleiskatsaus ‑raporttia.
  4. Klikkaa raportin yläosasta + Lisää segmentti
    Yleisön yleiskatsaus ‐raportti, jossa näkyy korostettuna + Lisää segmentti.
    …jolloin näkyviin tulee segmenttiluettelo. Luettelo sisältää kaikki järjestelmän vakiosegmentit sekä mahdolliset omat luodut ja tuodut segmentit.
    Segmenttiluettelo.
  5. Valitse segmenttiluettelosta kaikkien niiden segmenttien valintaruudut, jotka haluat lisätä (kuten Suora liikenne‑ ja Viittausliikenne‑segmentit).
    Segmenttiluettelo, jossa on valittuna Viittausliikenne‑segmentti
    .
  6. Klikkaa Käytä. Valitsemasi segmentit (tässä esimerkissä Suora liikenne ja Viittausliikenne) sisällytetään päivitettyyn raporttiin.
    Yleisön yleiskatsaus ‑raportti, jossa näkyvät valittuina Suora liikenne‑ ja Viittausliikenne-segmentit.

Segmenttien poistaminen raporteista

Segmentin poistaminen:

Siirry raportin yläosan kohtaan, jossa käytössä olevat segmentit näkyvät, avaa segmentin valikko ja klikkaa Poista.

Avoin Segmentin valikko ja korostettu Poista‑komento

Seuraavat vaiheet

Uusien segmenttien luominen