Anvend og fjern segmenter

Filtrér dine rapporter for at undersøge brugeradfærd.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Indledning

Du kan bruge et hvilket som helst segment som et filter for dine rapporter. Når du anvender et segment, forbliver det aktivt, mens du går gennem rapporterne, indtil du fjerner det. Du kan anvende op til fire segmenter på én gang og sammenligne resultater fra hvert enkelt segment side om side i dine rapporter.

Segmentet Alle sessioner anvendes som standard på alle rapporter. Dette segment indeholder alle data for hver session inden for et datointerval, så du kan se effektiviteten for alle dine brugere.

Analyse med ét segment eller analyse med flere segmenter

Hvis du vil undersøge isolerede data, skal du anvende et enkelt segment. Du kan f.eks. anvende segmentet Mobiltrafik alene for at begrænse dine rapportdata til sessioner på mobilenheder. Når du undersøger et enkelt segment, f.eks. Mobiltrafik, kan du få besvaret spørgsmål som f.eks.:

• Hvilke byer repræsenterer den højeste mobiltrafik?
  • Hvilke landingssider er mest populære hos mobilbrugere?
  • Hvad er den gennemsnitlige sessionsvarighed for mobilbrugere?

Hvis du vil sammenligne forskellige undersæt af data, anvendes flere segmenter. Når du sammenligner forskellige typer data side om side, f.eks. Personer, som har foretaget en konvertering og Ikke-konverterende brugere, kan du få besvaret spørgsmål som disse:

• Bruger personer, som har foretaget en konvertering, mere tid på websitet, og forbruger de mere indhold end ikke-konverterende brugere?
  • Hvilke sprog er der størst sandsynlighed for, at personer, som har foretaget en konvertering, taler?
  • Hvor mange Android-sessioner stammer fra personer, som har foretaget en konvertering, i forhold til ikke-konverterende brugere?
Hvis du anvender segmenter med forskellige omfang, kan du opleve afvigelser mellem segmenterne.

Du kan se mere udførlige eksempler på brug af segmenter til analyse af data under Eksempler på analyse af segmenter.

Anvend segmenter

Sådan anvender du segmenter på en rapport:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Åbn den visning, som indeholder de rapporter, du vil bruge.
  3. Åbn Rapporter, og åbn derefter den ønskede rapport. I dette eksempel benyttes rapporten Målgruppeoversigt.
  4. Klik på + Tilføj segment øverst i rapporten...
    Rapporten Målgruppeoversigt, hvor + Tilføj segment er fremhævet.
    ... for at åbne listen over segmenter. Denne liste indeholder alle de indbyggede systemsegmenter sammen med alle segmenter, du har oprettet eller importeret.
    Listen Segmenter.
  5. I listen over segmenter markerer du afkrydsningsfeltet for hvert segment, du vil anvende (f.eks. Direkte trafik og Henvisningstrafik).
    Listen Segmenter, hvor segmentet Henvisningstrafik er fremhævet
  6. Klik på Anvend. Rapporten opdateres, så den indeholder de segmenter, du har valgt (i dette eksempel Direkte trafik og Henvisningstrafik).
    Rapporten Målgruppeoversigt, hvor Direkte trafik og Henvisningstrafik er anvendt.

Fjern segmenter fra dine rapporter

Sådan fjerner du et segment:

Øverst i rapporten, hvor du kan se, hvilke segmenter der er anvendt, åbner du menuen for segmentet og klikker på Fjern.

Segmentmenuen er åbnet med kommandoen "Fjern" fremhævet.

Næste trin

Opret nye segmenter