Överlappande enheter

Ta reda på hur många olika typer av enheter som användarna använder.
Den här informationen gäller endast User ID-aktiverade egendomar.
Rapporten kan endast visas i User ID-aktiverade vyer i dessa egendomar.

Rapporten Överlappande enheter visar hur många olika typer av enheter som användarna använder när de samverkar med ditt innehåll. Du kan alltså se hur stor andel av användarna som använder en eller flera typer av enheter.

Med den här rapporten kan du gruppera användarna efter olika enheter och sedan jämföra interaktions- och konverteringsfrekvensen i varje grupp. Till exempel kanske du upptäcker att det användarsegment som enbart använder mobila enheter mer sällan leder till konvertering än användare som använder både mobila enheter och dator.

Använda rapporten Överlappande enheter

I den här rapporten visas informationen i form av ett Venn-diagram. Du ser snabbt hur stor andel av användarna som har tilldelats ett User ID som använder en enda typ av enhet, och hur stor andel som kombinerar olika typer av enheter. Grafiken visar bara en översikt över informationen. Du kan därför inte se fler än tre enhetskategorier åt gången. Använd datatabellen om du vill göra en mer djupgående analys. Det kan dessutom vara enklare att använda tabellen när du analyserar en liten överlappande del av diagrammet, eller när du letar efter exakta värden.

Enhetskategorierna Dator, Mobil och Surfplatta visas som standard i diagrammet. Du kan ändra vilka kategorier som ska visas i diagrammet genom att markera kryssrutorna i diagramförklaringen. Läs mer om begränsningarna med User ID-vyer, bland annat hur enhetskategorier definieras.

Datatabellen visar alla enhetstyper. På den översta raden i varje kolumn visas snabböversikter med totalsumma och genomsnitt av informationen, så att du snabbt kan se totalsummorna för Unika användare, Intäkt och Användarnas transaktionsfrekvens. Du kan lägga till och ta bort data i Venn-diagrammet med hjälp av alternativknappen vid varje rad.

Rapporten kan användas för både standardinställda och anpassade segment. Varje segment visas som ett separat Venn-diagram och som en fristående rad i datatabellen. Du kan jämföra upp till fyra segment åt gången.

The Device Overlap report visualizes the volume of users that see your content on more than one device.

Klicka om du vill utöka bilden och se var du hittar alternativen i gränssnittet.