Apparaatoverlap

Ontdekken hoeveel verschillende typen apparaten gebruikers hebben.
Deze informatie is alleen van toepassing op property's waarvoor User ID is ingeschakeld.
Het rapport is alleen zichtbaar in weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld in die property's.

Het rapport 'Apparaatoverlap' geeft weer op hoeveel verschillende typen apparaten gebruikers werken met uw inhoud, zodat u kunt zien hoeveel van uw gebruikers een of meer typen apparaten hebben.

Met dit rapport kunt u gebruikers groeperen op basis van de verschillende typen apparaten die ze hebben, en vervolgens de betrokkenheid en de conversiepercentages van elke groep met elkaar vergelijken. Zo zou u kunnen vaststellen dat het segment van de gebruikers dat alleen Mobiel gebruikt, minder vaak conversies uitvoert dan de gebruikers die zowel Mobiel als Desktop gebruiken.

Het rapport 'Apparaatoverlap' gebruiken

In dit rapport wordt een Venn-diagram gebruikt om de gegevens te visualiseren, zodat u snel een indruk krijgt van welk gedeelte van de gebruikers waaraan een User-ID is toegewezen, slechts één type apparaat gebruikt en welk gedeelte een combinatie gebruikt van verschillende typen apparaten. De visualisatie is bedoeld om u een overzicht te geven van de gegevens. Er kunnen niet meer dan drie categorieën apparaten tegelijk worden weergegeven. Voor een gedetailleerdere analyse gebruikt u de gegevenstabel. Het kan handiger zijn om de tabel te gebruiken als u een klein overlappend gedeelte in het diagram wilt analyseren of als u op zoek bent naar precieze cijfers.

De standaardcategorieën die in het diagram worden weergegeven, zijn Desktop, Mobiel en Tablet. Met de selectievakjes in de sleutel kunt u bepalen welke categorieën in het diagram worden weergegeven. Bekijk meer informatie over de beperkingen van User-ID-dataweergaven, inclusief hoe apparaatcategorieën worden gedefinieerd.

In de gegevenstabel worden alle apparaattypen weergegeven. De som en het gemiddelde van de gegevens worden weergegeven in scorekaarten in de bovenste rij van de tabel voor elke kolom, zodat u snel ziet wat de totalen zijn voor Unieke gebruikers, Inkomsten en Transactiepercentage van gebruikers. U kunt gegevens aan het Venn-diagram toevoegen of ervan verwijderen via de keuzerondjes voor elke rij.

Dit rapport ondersteunt zowel standaard- als aangepaste segmenten. Elk segment wordt als afzonderlijk Venn-diagram weergegeven en als een afzonderlijke rij in de tabel. U kunt maximaal vier segmenten tegelijkertijd met elkaar vergelijken.

The Device Overlap report visualizes the volume of users that see your content on more than one device.

Klik om deze afbeelding uit te vouwen en te kijken waar deze opties worden weergegeven in de interface.