Acquisitie-apparaat

Nagaan wat de relatie is tussen acquisitie en conversie.
HTML_COMMENT article ID: 3123672 HTML_COMMENT article title: Acquisition Device
Deze informatie is alleen van toepassing op property's waarvoor User ID is ingeschakeld.
Het rapport is alleen zichtbaar in weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld in die property's.

Het rapport Acquisitie-apparaat combineert toewijzings- en verkeersstatistieken en laat de relatie zien tussen acquisitie en conversie.

Met dit rapport kunt u nagaan hoeveel gebruikers die u op een bepaald type apparaat heeft binnengehaald, op datzelfde type apparaat een conversie uitvoeren, hoeveel een conversie uitvoeren op een ander type apparaat en hoeveel er helemaal geen conversie uitvoeren. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat een bepaald segment van de gebruikers zijn eerste sessie heeft en later een conversie uitvoert op een tablet, terwijl een ander segment zijn eerste sessie heeft op mobiel, maar meer omzet genereert op een desktopcomputer.

Het rapport Acquisitie-apparaat kan meer inzicht geven in de bijdragen van verschillende apparaten aan de manieren waarop u nieuwe gebruikers aantrekt en alle gebruikers probeert over te halen tot het uitvoeren van een conversie.

Gebruik van het rapport Acquisitie-apparaat

De gegevenstabel in dit rapport bevat één rij voor elke apparaatcategorie die in Analytics is gedefinieerd: Desktop (hieronder vallen ook laptopcomputers), Tablet en Mobiel.

Het aantal gebruikers voor elke rij geeft aan hoeveel acquisities aan die apparaatcategorie kunnen worden toegeschreven. Dit zijn de gebruikers die een apparaat uit die categorie hebben gebruikt bij de eerste keer dat aan hen een User-ID is toegewezen gedurende de in het rapport geselecteerde periode. Bijvoorbeeld: een gebruiker in de rij 'Mobiel' van de tabel heeft een User-ID toegewezen gekregen toen deze een mobiel apparaat gebruikte, maar kan zowel voor als na de mobiele sessie een ander apparaat (zoals een desktopcomputer of een tablet) hebben gebruikt om met de inhoud te werken of een aankoop te doen.

De statistiek Inkomsten voor apparaat van herkomst geeft aan hoeveel inkomsten zijn gegenereerd op hetzelfde type apparaat als waarop u deze gebruikers heeft binnengehaald.

Inkomsten vanaf andere apparaten geeft aan hoeveel inkomsten zijn gegenereerd op apparaten uit een andere categorie dan waarop u deze gebruikers heeft binnengehaald.

De totalen voor deze statistieken, waarin de gegevens voor alle drie apparaatcategorieën zijn gecombineerd, verschijnen als scorekaart boven de gegevenstabel; details voor elke categorie worden alleen in de gegevenstabel weergegeven.

In een User-ID-dataweergave worden de inkomsten berekend op basis van gebruikersgegevens, en niet op basis van sessiegegevens; de cijfers wijken af van de cijfers in andere rapporten. Meer informatie over de beperkingen van User-ID-dataweergaven.

Find the Acquisition Device report shows you how much traffic used a desktop, tablet, or mobile device.

Klik om deze afbeelding uit te vouwen en te kijken waar deze opties worden weergegeven in de interface.