Om User ID-vyer

Använd en särskild rapportvy när du vill se User ID-data.
Den här informationen gäller endast User ID-aktiverade egendomar.
Rapporten kan endast visas i User ID-aktiverade vyer i dessa egendomar.

En User ID-vy är en speciell rapportvy som bara visar data från sessioner där du skickar ett unikt id och relaterad data till Analytics. Använd en annan vy om du vill analysera all data.

Med en User ID-vy kan du analysera ett trafiksegment som har tilldelats ett User ID separat från den övriga trafiken. Hur du ska konfigurera User ID beror på den aktuella miljön, men en vanlig implementation är att tilldela User ID till kontoinloggningar. Med en sådan konfiguration kan du analysera hur inloggade användare samverkar med ditt innehåll, och få information om hur användarna förvärvas, vilka enheter de använder för olika typer av interaktion och hur många sessioner som föregår en konvertering.

User ID-vyerna innehåller rapporter för flera enheter som inte finns i andra rapportvyer. Rapporterna ger dig alla verktyg du behöver för att kunna analysera hur användarna samverkar med ditt innehåll på olika typer av enheter under flera sessioner. Läs mer om rapporter för flera enheter.

Skapa en User ID-vy

User ID-vyer kan bara skapas för Universal Analytics-egendomar där User ID har aktiverats, och om User ID har implementerats korrekt i spårningskoden och den tekniska konfigurationen ger stöd för funktionen. Läs mer om User ID och hur du konfigurerar User ID.

Du kan skapa en ny User ID-vy som ett sista steg när du konfigurerar ett User ID, eller genom att sätta växlingsknappen User ID-vy på när du lägger till en ny vy i en egendom där User ID har aktiverats.

Du kan konvertera befintliga vyer till User ID-vyer i samband med att du aktiverar User ID-funktionen i egendomen. Det här är det enda tillfället då det är möjligt. Du kan inte konvertera ”standardvyer” till User ID-vyer. Du måste ha aktiverat User ID-vyfunktionen innan du skapar en ny vy till en egendom där User ID har aktiverats.

Ge User ID-vyerna beskrivande och tydliga namn, så att du kan identifiera dem som specialvyer på administratörssidan.