Over User-ID-dataweergaven

Een speciale dataweergave gebruiken voor rapportage van User-ID-gegevens.
Deze informatie is alleen van toepassing op property's waarvoor User ID is ingeschakeld.
Het rapport is alleen zichtbaar in weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld in die property's.

Een User-ID-dataweergave is een speciale rapportweergave waarin alleen gegevens worden weergegeven van sessies waarvoor u een unieke ID met bijbehorende gegevens naar Analytics verstuurt. Als u alle gegevens wilt analyseren, gebruikt u een andere dataweergave.

Met een User-ID-dataweergave kunt u het segment van het verkeer met een toegewezen ID analyseren, los van uw overige verkeer. Hoe u de functie User-ID instelt, hangt af van uw omgeving, maar een veelgebruikte implementatie is het toekennen van een User-ID wanneer een gebruiker inlogt. Met dit type instelling kunt u analyseren hoe ingelogde gebruikers omgaan met uw inhoud, zodat u meer te weten kunt komen over hoe u deze gebruikers heeft binnengehaald, welke apparaten ze gebruiken voor de diverse typen van betrokkenheid en hoeveel sessies er nodig zijn voordat er een conversie plaatsvindt.

User-ID-dataweergaven bevatten een reeks rapporten voor Verschillende apparaten die in andere rapportweergaven niet beschikbaar zijn. Met deze rapporten krijgt u de tools in handen die u nodig heeft om te analyseren hoe gebruikers met uw inhoud omgaan op verschillende apparaten en tijdens meerdere sessies. Meer informatie over de rapporten voor Verschillende apparaten.

Een User-ID-dataweergave maken

Een User-ID-dataweergave is alleen beschikbaar voor Universal Analytics-property's waarin de functie User-ID is ingeschakeld, en alleen als de functie User-ID correct geïmplementeerd is in uw trackingcode en u daarnaast beschikt over een technische configuratie die deze functie ondersteunt. Meer informatie over de User-ID en het instellen van de User-ID.

Aan het einde van de instelprocedure van de functie User-ID kunt u een nieuwe User-ID-dataweergave maken. Dit kan ook door de schakelaar 'User-ID-weergave' AAN te zetten wanneer u een nieuwe dataweergave toevoegt aan een property waarvoor User-ID is ingeschakeld.

Tijdens de instelprocedure voor de User-ID voor uw property kunt u bestaande dataweergaven nog omzetten in User-ID-dataweergaven; daarna is dit niet meer mogelijk. Er is geen andere mogelijkheid om een standaarddataweergave om te zetten in een User-ID-dataweergave. De functie voor User-ID-dataweergaven moet worden ingeschakeld tijdens de procedure voor het maken van een nieuwe dataweergave voor een property waarvoor een User-ID is ingeschakeld.

Geef uw User-ID-dataweergaven een duidelijke en beschrijvende naam, zodat u op uw Beheerderspagina meteen ziet dat het speciale dataweergaven zijn.