Om User ID-funksjonen

Knytt flere enheter, økter og engasjementsdata til de samme brukerne.

Med User ID kan du knytte sammen en vedvarende ID for en enkeltbruker og denne brukerens engasjementsdata fra én eller flere økter som er startet fra én eller flere enheter.

Hver unike User ID tolkes som en separat bruker i Analytics, noe som gir en mer nøyaktig brukertelling i rapportene dine.

Når du sender en ID og relaterte data til Analytics fra flere økter, kommer rapportene dine til å inneholde mer helhetlig informasjon om brukernes relasjoner med bedriften din.

Innholdet i denne artikkelen:

Slik fungerer User ID

Med User ID kan du knytte én eller flere økter (og aktiviteten i disse øktene) sammen med en unik og vedvarende ID du sender til Analytics.

For å kunne implementere User ID-funksjonen må du kunne generere dine egne unike ID-er, tilordne ID-er til brukere på en konsekvent måte og ta med disse ID-ene når du sender data til Analytics.

Du kan for eksempel sende de unike ID-ene som er generert av ditt eget autentiseringssystem, til Analytics som verdier for User ID-funksjonen. Eventuelle engasjementshandlinger, som for eksempel klikk på linker eller navigering på sider, som inntreffer mens det er tilordnet en unik ID, kan bli sendt til Analytics og koblet til via User ID-funksjonen.

I en Analytics-implementering uten User ID-funksjonen blir en unik bruker talt hver gang noen ser på innholdet ditt fra en annen enhet og hver gang det innledes en ny økt. For eksempel blir et søk på en telefon én dag, et kjøp på en bærbar datamaskin tre dager senere, og en forespørsel om kundeservice på et nettbrett en måned senere, talt som tre unike brukere i en vanlig Analytics-implementering, selv om alle disse handlingene fant sted mens brukeren var pålogget en konto. Du kan samle inn data om hver av disse interaksjonene og enhetene, men du kan ikke fastslå relevansen mellom dem. Du ser bare uavhengige datapunkter.

Når du implementerer User ID-funksjonen, kan du identifisere relaterte handlinger og enheter og tilknytte disse datapunktene som tilsynelatende er uavhengige. Det samme søket på en telefon, kjøpet på en bærbar datamaskin og det nye engasjementet på et nettbrett som tidligere tilsynelatende var tre uavhengige handlinger på uavhengige enheter, kan nå tolkes som én brukers interaksjon med bedriften din.

Øktsammenslåing

Øktsammenslåing er en User ID-innstilling. Med denne innstillingen kan treff som samles inn før User ID-en blir tilordnet, knyttes til denne ID-en.

Finn ut mer

Neste trinn

Hvis du vil konfigurere User ID-funksjonen, må du først slå den på i Analytics-kontoen din (dette krever redigeringstillatelse) og så endre sporingskoden du bruker. Finn ut mer

Du kan bekrefte konfigurasjonen din ved å kontrollere dataene i rapporten om User ID-dekning.

Relaterte ressurser

Les gjennom utviklerdokumentasjonen for å finne ut hvordan du legger til User ID-en i sporingskoden din.