[UA] Om User-ID-funksjonen

Knytt flere enheter, økter og engasjementsdata til de samme brukerne.
Denne artikkelen handler om hvordan User-ID-funksjonen fungerer i Universal Analytics. Se informasjon om hvordan brukere identifiseres i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Rapporteringsidentitet.

Med User-ID kan du knytte sammen en vedvarende ID for en enkeltbruker og denne brukerens engasjementsdata fra én eller flere økter som er startet på én eller flere enheter.

Hver unike User ID tolkes som en separat bruker i Analytics, noe som gir en mer nøyaktig brukertelling i rapportene dine.

Når du sender en ID og relaterte data til Analytics fra flere økter, kommer rapportene dine til å inneholde mer helhetlig informasjon om brukernes relasjoner med bedriften din.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sånn fungerer User-ID

Med User ID kan du knytte én eller flere økter (og aktiviteten i disse øktene) sammen med en unik og vedvarende ID du sender til Analytics.

Du kan implementere User-ID-funksjonen hvis du kan generere dine egne unike ID-er, tilordne ID-er til brukerne på en konsekvent måte og ta med disse ID-ene når enn du sender data til Analytics.

Du kan for eksempel sende de unike ID-ene som er generert av ditt eget autentiseringssystem, til Analytics som verdier for User ID-funksjonen. Eventuelle engasjementshandlinger, som for eksempel klikk på linker eller navigering på sider, som inntreffer mens det er tilordnet en unik ID, kan bli sendt til Analytics og koblet til via User ID-funksjonen.

I en Analytics-implementering uten User-ID-funksjonen blir en unik bruker talt hver gang noen ser på innholdet ditt på en ny enhet og hver gang det innledes en ny økt. For eksempel blir et søk på en telefon én dag, et kjøp på en bærbar datamaskin tre dager senere, og en forespørsel om kundeservice på et nettbrett en måned senere, talt som tre unike brukere i en vanlig Analytics-implementering, selv om alle disse handlingene fant sted mens brukeren var pålogget en konto. Du kan samle inn data om hver av disse interaksjonene og enhetene, men du kan ikke fastslå relevansen mellom dem. Du ser bare uavhengige datapunkter.

Når du implementerer User ID-funksjonen, kan du identifisere relaterte handlinger og enheter og tilknytte disse datapunktene som tilsynelatende er uavhengige. Det samme søket på en telefon, kjøpet på en bærbar datamaskin og det nye engasjementet på et nettbrett som tidligere tilsynelatende var tre uavhengige handlinger på uavhengige enheter, kan nå tolkes som én brukers interaksjon med bedriften din.

Øktsammenslåing

Øktsammenslåing er en User-ID-innstilling. Med denne innstillingen kan treff som samles inn før User-ID-en blir tilordnet, knyttes til denne ID-en.

Finn ut mer

Fremgangsmåten videre

Hvis du vil konfigurere User-ID-funksjonen, må du først slå den på i Analytics-kontoen din (dette krever redigeringstilgang) og så endre sporingskoden du bruker. Finn ut mer

Du kan bekrefte konfigurasjonen din ved å kontrollere dataene i rapporten om User-ID-dekning.

Relaterte ressurser

Les gjennom utviklerdokumentasjonen for å finne ut hvordan du legger til User-ID i sporingskoden din.