Tietoja User ID ‑ominaisuudesta

Yhdistä useita laitteita, istuntoja ja aktivoitumisdataa samoihin käyttäjiin.

User ID:n avulla voit yhdistää yksittäistä käyttäjää koskevaan pysyvään tunnukseen kyseisen käyttäjän aktivoitumisdatan yhdestä tai useammasta istunnosta, jotka on aloitettu yhdellä tai useammalla laitteella.

Analytics tulkitsee jokaisen User ID:n erilliseksi käyttäjäksi, jolloin käyttäjämäärä voidaan ilmaista raporteissa aiempaa tarkemmin.

Kun lähetät Analyticsiin tunnuksen ja siihen liittyvää dataa useista istunnoista, saat raporteistasi yhtenäisemmän ja kokonaisvaltaisemman käsityksen käyttäjän suhteesta yritykseesi.

Artikkelin aiheet:

Näin User ID toimii

User ID ‑ominaisuuden avulla voit yhdistää useita istuntoja (ja kyseisiin istuntoihin sisältyvää toimintaa) toisiinsa yksilöllisellä ja pysyvällä tunnuksella, jonka lähetät Analyticsiin.

Jotta voit ottaa User ID:n käyttöön, sinun on voitava luoda omia yksilöllisiä tunnuksia, määrittää tunnuksia käyttäjille johdonmukaisesti ja sisällyttää tunnukset aina, kun lähetät tietoja Analyticsille.

Voit esimerkiksi lähettää omalla vahvistusjärjestelmälläsi luotuja yksilöllisiä tunnuksia Analyticsille User ID:n arvoina. Kaikki yksilöllisen tunnuksen käytön aikana tapahtuva toiminta, kuten linkkien klikkaukset ja sivun tai näytön navigoinnit, voidaan lähettää Analyticsiin ja yhdistää User ID:n kautta.

Kun Analyticsia käytetään siten, että User ID ‑ominaisuutta ei ole otettu käyttöön, käyttäjä lasketaan aina, kun sisältöä käytetään eri laitteella ja uudessa istunnossa. Käyttäjä, joka tekee haun tiettynä päivänä puhelimella, ostaa tuotteen kannettavalla tietokoneella kolme päivää myöhemmin ja pyytää asiakaspalvelua tablet-laitteella kuukauden kuluttua, lasketaan Analyticsissa normaalisti kolmeksi erilliseksi käyttäjäksi, vaikka kaikki toiminta tapahtuisi käyttäjän ollessa kirjautuneena sisään. Voit kerätä tietoja toiminnasta ja laitteista, mutta et saa selville niiden välisiä suhteita. Näet vain yksittäiset datapisteet.

Käytettäessä User ID:tä voidaan tunnistaa toisiinsa liittyvä toiminta ja laitteet sekä nähdä suhteet näiden näennäisesti toisiinsa liittymättömien datapisteiden välillä. Haku puhelimella, osto tietokoneella ja tukipyyntö tablet-laitteella, jotka ennen vaikuttivat olevan kolme toisiinsa liittymätöntä aktiviteettia erillisillä laitteilla, voidaan nyt tulkita yhden käyttäjän interaktioiksi yrityksesi kanssa.

Istuntojen yhdistäminen

Istuntojen yhdistämisen ansiosta osumat voidaan kerätä, ennen kuin User ID liitetään tunnukseen.

Lue lisää

Seuraavat vaiheet

User ID:n määrittäminen edellyttää, että otat User ID:n ensin käyttöön Analytics-tililläsi (tarvitset tähän muokkauskäyttöoikeudet) ja muutat sitten seurantakoodiasi. Lue lisää

Voit vahvistaa määrityksen tarkistamalla datan User ID:n kattavuusraportista.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Kehittäjien ohjeissa on lisätietoja User ID:n lisäämisestä seurantakoodiin.