[UA] Om funktionen User-ID (bruger-id)

Knyt flere enheder, sessioner og engagementsdata til de samme brugere.
I denne artikel kan du læse om, hvordan User-ID (bruger-id) fungerer i Universal Analytics. Gå til [GA4] Rapporteringsidentifikation for at få oplysninger om, hvordan brugere identificeres i Google Analytics 4.

User ID (bruger-id) giver dig mulighed for at knytte et permanent id for en enkelt bruger til vedkommendes engagementsdata fra en eller flere sessioner, der er blevet indledt fra en eller flere enheder.

I Analytics registreres hvert unikt User ID som en unik bruger, så du får en mere præcis brugertælling i dine rapporter.

Når du sender et id og relaterede data fra flere sessioner til Analytics, får du et mere retvisende billede af en brugers relation til din virksomhed i dine rapporter.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Sådan fungerer User ID

User ID gør det muligt at knytte en eller flere sessioner (og aktiviteten i disse sessioner) til et unikt og permanent id, som du sender til Analytics.

Implementering af User-ID forudsætter, at du er i stand til at generere dine egne unikke id'er, foretage konsekvent tildeling af id'er til brugerne og medtage disse id'er, når du sender data til Google Analytics.

Du kan f.eks. sende de unikke id'er, der genereres af dit eget godkendelsessystem, til Analytics som værdier for User ID. Alle former for engagement (f.eks. klik på links og side- eller skærmnavigation), som finder sted, når der er tildelt et unikt id, kan sendes til Analytics og tilknyttes via User ID.

I en Analytics-implementering uden funktionen User-ID tælles der en unik bruger, hver gang der opnås adgang til dit indhold fra en ny enhed, og hver gang der registreres en ny session. Eksempelvis registreres en søgning på en telefon én dag, et køb via en bærbar computer tre dage senere og anmodning om kundeservice via en tablet en måned senere som tre unikke brugere i en almindelig Analytics-implementering – også selvom alle disse handlinger finder sted, mens brugeren er logget ind på en konto. Der kan indsamles data om hver af disse interaktioner og enheder, men det er ikke muligt at se deres relevans i forhold til hinanden. Det er kun muligt at få vist separate datapunkter.

Når du implementerer User ID, kan du identificere relaterede handlinger og enheder og kæde disse tilsyneladende indbyrdes uafhængige datapunkter sammen. Den søgning på en telefon, det køb via en bærbar computer og det fornyede engagement via en tablet, der tidligere så ud til at være tre indbyrdes uafhængige handlinger på indbyrdes uafhængige enheder, kan nu ses og fortolkes korrekt, nemlig som den samme brugers forskellige interaktioner med din virksomhed.

Samling af sessioner

Samling af sessioner er en User-ID-indstilling, som gør det muligt at knytte hits, der er indsamlet før tildelingen af et bruger-id, til et bestemt id.

Få flere oplysninger

Næste trin

Hvis du vil konfigurere funktionen User-ID, skal du først aktivere den på din Analytics-konto (dette forudsætter redigeringstilladelse) og derefter redigere din sporingskode. Få flere oplysninger

Du kan få din konfiguration verificeret ved at tjekke dataene i rapporten User-ID-dækning.

Relaterede ressourcer

Se udviklerdokumentationen for at få oplysninger om, hvordan du føjer User-ID til din sporingskode.