Sosiale konverteringer varierer mellom ulike rapporter

Du oppdager kanskje at antallet konverteringer som rapporteres for ett sosialt nettsted, kan være forskjellig i rapportene for all trafikk, sosiale konverteringer og multikanalstrakter for nettområder. I denne artikkelen er det beskrevet hvordan konverteringer øker i hver av disse rapportene, slik at du lettere kan forstå eventuelle avvik.

Slik sammenligner du data fra ett enkelt sosialt nettverk i disse rapportene:

1. Legg til den sekundære dimensjonen Kilde/Medium i rapporten for sosiale konverteringer eller multikanalstrakter. Denne dimensjonen skal vises i rapporten for all trafikk som standard.
  2. I hver rapport bruker du det avanserte filteret (som du finner øverst i datatabellen) for å begrense dataene til én kilde eller ett medium.
  3. Kontrollér at du ser på den samme transaksjonsberegningen i disse tre rapportene. Bruk rullegardinmenyen for Konvertering øverst i en rapport for å bytte til en annen beregning.

Når du sammenligner dataene i disse rapportene, må du ha følgende i bakhodet:

• Tilbakeblikksperioden og attribusjonsmodellen varierer mellom disse tre rapportene.
  • Rapportene for sosiale konverteringer samler alle sosiale anbefalinger i én rapport og bruker enkle navn for å samle trafikk fra ulike sosiale nettverk. Dataene vises kanskje med andre navn i de andre rapportene.
  • I rapporten for all trafikk vises trafikk fra sosiale nettsteder som en henvisning med mindre du har brukt manuelle parametere for kampanjesporing.
Rapporten for all trafikk Rapporten for sosiale konverteringer Rapporten for multikanalstrakter
Tilbakeblikksperiode

Seks måneder som standard. Endre øktinnstillingene * hvis du vil justere den.

30 dager

30 dager som standard. Bruk glidebryteren for rapporten til å justere perioden fra 1 til 90 dager.

Attribusjonsmodell Omfatter bare konverteringer der trafikken fra et sosialt nettverk var det siste klikket før konverteringen, eller konverteringer for direkte trafikk.

Omfatter alle konverteringer der trafikken fra et sosialt nettverk var involvert i konverteringsbanen som et assistanseklikk og/eller siste klikk.

Summen av assisterte konverteringer og konverteringer for siste interaksjon kan være større enn det samlede antallet konverteringer. Det skyldes at bare én samlet konvertering legges til hvis den samme kanalen var både et assistanseklikk og siste klikk.

Omfatter alle konverteringer der trafikken fra et sosialt nettverk var involvert i konverteringsbanen som et assistanseklikk og/eller siste klikk.

Summen av assisterte konverteringer og konverteringer for siste interaksjon kan være større enn det samlede antallet konverteringer. Det skyldes at bare én samlet konvertering legges til hvis den samme kanalen var både et assistanseklikk og siste klikk.

Denne Universal Analytics-funksjonen er bare tilgjengelig for nettsteder som bruker gtag.js eller analytics.js. Hvis du bruker ga.js (Classic Analytics), slutter ekskluderte henvisninger å virke.

*Hvis du bruker klassisk Analytics, kan du bruke metoden _setCampaignCookieTimeout .