Använda och tolka informationsbaserad tillskrivning

Upptäck tillfällen för optimering
Denna funktion är endast tillgänglig i Google Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

Informationsbaserad tillskrivning kan användas för att hitta nya sätt att avkastningen på din marknadsföringsinvestering (ROI). Här är några förslag på hur du kan komma igång:

1. Välj en omvandlingstyp att analysera: Granska dina mål och e-handelstransaktioner i Analytics och avgör vilken omvandlingstyp du vill ska bli bättre. Du kanske till exempel vill få fler att fylla i ditt formulär för generering av potentiella kunder, något du angett som ett mål. Du kan fokusera analysen på den här omvandlingstypen genom att välja omvandlingstyp i rapportväljaren för tillskrivningsrapporterna.
  2. Välj en kampanj, kanal eller uppsättning sökord att optimera: Titta på ditt mål (ifyllda formulär för generering av potentiella kunder) och utvärdera tekniken du nu använder för att få fler omvandlingar. Anta att du använt dig av visningsannonsering och vill förbättra avkastningen från den kanalen.
  3. Jämför värden från informationsbaserad tillskrivning med värdena i din vanliga tillskrivningsmodell: Många annonsörer använder modellen senaste klick som sin vanliga tillskrivningsmodell, men du bör jämföra de nya värdena med den modell du har använt. Titta i Model Explorer om du vill se hur värdena för informationsbaserad tillskrivning beräknades.
  4. Identifiera de kontaktytor som förändras mest över alla modeller: Använd Verktyget för modelljämförelse för tillskrivning om du vill jämföra omvandlingskredit i den informationsbaserade modellen och upp till två andra modeller. Sortera data efter procentuell förändring i CPA (kostnad per förvärv) om du vill hitta de kanaler eller kampanjer där en förändring skulle få störst inverkan.
  5. Ändra i budget och resurser för att gynna tillfällen där högre avkastning på investering (ROI) är möjlig: När du identifierat vilka kanaler (eller kampanjer eller sökord) som har högst potential kan du justera dina program och testa resultaten.
  6. Börja använda modellen för informationsbaserad tillskrivning: När du granskat Model Explorer och hur förändringar i budget och resurser har påverkat ser du även hur modellen för informationsbaserad tillskrivning står i relation till din tidigare standardmodell. Sedan behöver du inte jämföra mer – rapporten förAnalys av avkastning på investering (ROI) låter dig fokusera på insikter om optimering, endast med hjälp av din anpassade modell för informationsbaserad tillskrivning.

Obs!

De underliggande sannolikhetsmodeller som används av informationsbaserad tillskrivning har visat sig kunna säkrare förutsäga omvandlingsresultat än vad metoderna första och senaste klick kan. Ingen modell är dock 100 % effektiv. Informationsbaserad tillskrivning försöker visa kundernas faktiska beteende i den verkliga världen på bästa sätt, men det är en uppskattning som bör valideras så långt det är möjligt med metoder som kontrollerade experiment.