Ús i interpretació de l'atribució basada en dades

Descobrir oportunitats d'optimització
Aquesta funció només està disponible a Google Analytics 360, que forma part de Google Marketing Platform.
Obteniu més informació sobre Google Marketing Platform.

Podeu utilitzar l'atribució basada en dades per descobrir maneres noves d'optimitzar el retorn de la inversió en publicitat. Per començar, podeu seguir aquests passos:

1. Trieu el tipus de conversió que vulgueu analitzar: reviseu els vostres objectius de Analytics i les transaccions de comerç electrònic per determinar quin tipus de conversió voleu millorar. Per exemple: posem que voleu que més usuaris emplenin el vostre formulari de generació d'oportunitats i que heu definit aquesta acció com un objectiu. Podeu utilitzar el selector Tipus de conversió als informes d'Atribució per focalitzar l'anàlisi en aquest tipus de conversió.
  2. Seleccioneu una campanya, un canal o un conjunt de paraules clau per optimitzar-lo: observeu el vostre objectiu (formularis completats de generació d'oportunitats) i avalueu les tècniques que feu servir per aconseguir conversions. Imagineu que heu fet publicitat de display i que voleu millorar el rendiment d'aquest canal.
  3. Compareu els valors de l'atribució basada en dades amb el model estàndard d'atribució: molts anunciants fan servir el model Darrer clic com a model predeterminat d'atribució, però us recomanem que compareu els nous valors amb el model que estigueu utilitzant. Consulteu l'Explorador de models per saber com s'han calculat els valors basats en dades.
  4. Identifiqueu els punts de contacte amb els canvis més significatius als models: feu servir l'Eina de comparació de models d'atribució per comparar el crèdit de conversió del vostre model basat en dades amb dos models més com a màxim. Per saber en quins canals o en quines campanyes els canvis tindran un impacte més gran, ordeneu les dades en funció del canvi percentual en CPA (cost per adquisició).
  5. Canvieu el pressupost i els recursos per adequar-los a oportunitats de ROI elevat: un cop identificats els canals, les campanyes o les paraules clau amb més potencial, ajusteu els programes i proveu-ne els resultats.
  6. Adopteu el model d'atribució basat en dades: quan hàgiu revisat l'Explorador de models i hàgiu observat l'impacte dels canvis al pressupost i als recursos, comprendreu la relació entre el model d'atribució basat en dades i el model predeterminat anterior. A continuació, no necessitareu fer-ne cap altra comparació: podeu emprar l'informe Anàlisi de ROI, que us permetrà centrar-vos en els detalls d'optimització mitjançant tan sols el vostre model d'atribució basat en dades personalitzat.

Observacions

S'ha observat que els models de probabilitat subjacents que utilitza l'atribució basada en dades prediuen els resultats de conversió millor que les metodologies del primer i del darrer clic, però no hi ha cap model que sigui completament perfecte. L'objectiu de l'atribució basada en dades és representar de la manera més acurada possible el comportament dels clients en el món real. S'ha de tenir en compte, però, que es tracta d'una estimació que s'ha de validar tant com sigui possible mitjançant altres mètodes, com ara l'experimentació controlada.