Monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuutiomallin soveltaminen ja rajoitukset

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista
Sisällys:

Vähimmäiskynnys

Vähimmäiskonversiokynnys on oltava saavutettu edellisen 28 päivän aikana, jotta monikanavasuppiloiden dataan perustuva attribuutio voi luoda mallin valitusta konversiotyypistä. Nykyinen kynnys:

• 400 konversiota konversiotyyppiä kohden, kun reitin pituus on yli kaksi interaktiota (eli 400 konversiota kutakin tavoitetta tai tapahtumaa kohden, ei yhteensä kaikkia konversiotyyppejä)
    JA
  • 10 000 reittiä valitussa raportointinäkymässä (vastaa karkeasti 10 000:ta käyttäjää, vaikka yksittäinen käyttäjä voikin tuottaa useita reittejä).

Jos olet ottanut monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuution käyttöön mutta tämä kynnys ei ylity, Mallin hallintatyökalun, ROI-analyysin ja Mallinvertailutyökalun raporteissa näkyy ilmoitus, jonka mukaan dataan perustuvaa mallia ei voida luoda, koska dataa ei ole riittävästi.

Mallin päivittäminen

Monikanavasuppiloiden dataan perustuva malli on jatkuvasti käytössä, ja se päivitetään viikoittain. Mallin painoarvot (jotka näkyvät Mallin hallintatyökalun raportissa) päivittyvät viikoittain, ja niitä seuraa konversiohistorian aikaikkuna (tällä hetkellä 28 päivää).

Huom. Kun otat monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuution käyttöön, Google Analytics luo mallin 28 viime päivän konversiodatan pohjalta. Voit nähdä 28 viime päivän dataan perustuvan mallin heti käyttöönoton jälkeen.

Interaktioiden enimmäismäärä ja analyysi-ikkuna

Malliin sisällytetään enintään neljä aktivoitumista kutakin konversiota edeltävältä 90 päivältä. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä 360-tukitiimiisi.

Malleihin sisältyvät interaktiotyypit

Kaikki monikanavasuppiloiden dataan perustuvat mallit sisältävät klikkaukset ja suoran liikenteen. Jos 1) olet pyytänyt tilin hallinnoijaa linkittämään Campaign Manager 360 ‑tilisi Analyticsiin tai 2) käytät Google Display ‑verkoston impressioraportoinnin betaversiota, monikanavasuppiloiden dataan perustuviin malleihin sisältyvät myös impressiot ja rich media ‑interaktiot.

Suoran liikenteen käsittelytapa

Monikanavasuppiloiden dataan perustuva attribuutio sulkee pois kunkin konversion suoria istuntoja edeltävät 24 tuntia. Malli ei siis kirjaa krediittiä suoralle kanavalle, jos suoraa istuntoa edeltävien 24 tunnin aikana on ollut markkinointitoimintaa.

Datassa olevat aukot

Jos datassasi on aukkoja eikä kyseiselle aikavälille voi luoda mallia, aukot täytetään uusimmalla dataan perustuvalla mallilla. Jos esimerkiksi jäät lyhyeksi ajaksi konversiokynnyksen alle, monikanavasuppiloiden dataan perustuva attribuutio ei voi luoda mallia kyseiselle aikavälille vaan käyttää sen sijaan edellisen aikavälin dataan perustuvaa mallia.

Liian vähän dataa mallin luomiseksi

Jos malli ei löydä tarpeeksi dataa konversiotyypistä, monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuution algoritmi ei luo mallia kyseisestä konversiotyypistä.

Näin voi käydä seuraavissa tilanteissa:

• Monilla mallin käsittelemillä konversioreiteillä on yksi kontaktipiste.
    Voit selvittää, onko tämä syynä datan liian vähäiseen määrään, tarkistamalla Reitin pituus ‑raportista, onko suurella osalla reiteistä vain yksi interaktio.
  • Tietty reitti on niin harvinainen, että monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuution algoritmi ei voi tilastollisesti luottaa siihen, että valitun konversiotyypin mallin tiedot pitävät paikkansa (vaikka itse reitin tiedot ovatkin oikein).
    • Voit selvittää, onko tämä syynä datan liian vähäiseen määrään, tarkistamalla Suosituimmat konversioreitit ‑raportista, onko suurella osalla reiteistä vain vähän interaktioita.
    • Muokkaa Analyticsin kanavien oletusryhmittelyä yhdistämällä vähän interaktioita saaneiden kanavien määritelmät yhdeksi määritelmäksi. Tämän seurauksena pienemmällä määrällä reittejä on vähäinen interaktioiden määrä.

Raporttien ilmoitukset

Käyttäessäsi monikanavasuppiloiden dataan perustuvia attribuutioraportteja saatat saada tuotteen sisäisiä ilmoituksia dataan perustuvan attribuutiomallisi saatavuudesta.

Dataan perustuvaa mallia ei ole vielä luotu.
Saat tämän ilmoituksen, jos olet vasta äskettäin ottanut käyttöön monikanavasuppiloiden dataan perustuvan attribuution. Ensimmäisen dataan perustuvan mallin luomiseen voi mennä seitsemän päivää, joten tarkista tilanne viikon kuluttua.
Dataan perustuvaa mallia ei voi luoda, koska dataa ei ole riittävästi.
Voit saada tämän ilmoituksen, jos vähintään toinen seuraavista pitää paikkansa:
  1. Valitun konversion datan keräämiseen tarvitaan lisää aikaa. Saatat tarvita lisää aikaa vähimmäiskonversiokynnyksen saavuttamiseen, jos esimerkiksi olet äskettäin ottanut käyttöön tavoitteita tai verkkokaupan seurannan.
  2. Valitun konversiotyypin konversioissa on tilapäinen tauko, etkä ylitä vähimmäiskynnystä.

Jos ilmoitus näkyy toistuvasti, se saattaa olla merkki siitä, että valitsemasi konversiotyyppi ei ylitä vähimmäiskonversiokynnystä. Harkitse konversiotyypin vaihtamista.

Dataan perustuvaa mallia ei voida luoda sisäisen virheen vuoksi.
Saat tämän viestin, jos monikanavasuppiloiden dataan perustuvassa attribuutiossa tapahtuu sisäinen virhe. Tarkista tilanne myöhemmin ja ilmoita asiasta 360-tukitiimille, jos ongelma jatkuu.
Dataan perustuvaa mallia ei ole käytettävissä valitulle viikolle. Viimeisin malli näytetään.
Näet tämän ilmoituksen, jos dataan perustuvaa mallia ei voida luoda kuluvalle viikolle ja dataan perustuva malli on luotu vähintään yhdelle edeltävälle viikolle. Uuden mallin sijaan näet viimeksi luodun mallin.
Yhdelle tai usealle valitsemistasi konversioista ei voida luoda dataan perustuvaa mallia, koska dataa ei ole riittävästi.
Näet tämän virheen, jos dataan perustuvaa mallia ei voitu luoda vähintään yhdelle konversiotyypille. Liian vähäistä dataa koskevasta ilmoituksesta (edellä) voit lukea, miksi dataa ei ole riittävästi.