Suppilon visualisointi- ja Tavoitteen reitti ‑raporttien yleisiä ongelmia

Kun tarkastelet Suppilon visualisointi- ja Tavoitteen reitti ‑raportteja, saatat huomata niissä joitakin eroja. Alla olevassa taulukossa on lueteltu näiden kahden raportin tärkeimpiä ominaisuuksia ja annettu syitä mahdollisiin eroavaisuuksiin. Yleisesti ottaen Tavoitereitti-raportti on joustava ja kuvaa tarkasti käyttäjien kulkemaa reittiä kohti kohdetavoitteen toteuttamista.

Myyntisuppilon visualisointi Tavoitteen reitti

Takaisin siirtyminen

Mitä tapahtuu, jos käyttäjä siirtyy takaisin reittiä /vaihe1 > /vaihe2 > /vaihe1?

Suppilon visualisointi -raportissa näkyy vain yksi istunto kustakin suppilon vaiheesta. Jos käyttäjä katselee saman vaiheen kahdesti (joko siirtymällä takaisin toisesta vaiheesta tai päivittämällä sivun tai näkymän), toinen istunto näkyy raportissa poistumisena kyseisen vaiheen sivulle tai näkymään.

Esimerkkitapauksessa raportissa näkyy yksi istunto / vaihe1, yksi istunto / vaihe2 ja poistuminen vaiheesta /vaihe2 vaiheeseen /vaihe1.

Takaisinsiirtymiset näkyvät Tavoitteen reitti -raportissa. Jos käyttäjä siirtyy takaisin tai päivittää tietyn sivun tai näkymän, kirjataan kaksi sivun tai näkymän katselukertaa. (Sinun on ehkä näytettävä lisätiedot, jotta saat näkyviin enemmän yhteyksiä.)

Esimerkkitapauksessa raportissa näkyy sivun katselu vaiheesta /vaihe1 vaiheeseen /vaihe2 ja sitten takaisinsiirtyminen vaiheeseen /vaihe1.

Myyntisuppilon vaiheiden jälkitäyttö

Mitä tapahtuu, jos käyttäjä ohittaa jonkin myyntisuppilovaiheista?

Myyntisuppilon visualisointi -raportti jälkitäyttää käyttäjän myyntisuppiloon siirtymisen ja myyntisuppilosta poistumisen välillä ohitetut vaiheet.

Oletetaan esimerkiksi, että myynisuppiloksi on määritetty /vaihe1 > /vaihe2 > /vaihe3 > tavoite, ja käyttäjä siirtyy vaiheesta /vaihe2 tavoitteeseen ohittaen vaiheet /vaihe1 ja /vaihe3. Myyntisuppilon visualisointi -raportissa näkyy saapuminen vaiheeseen /vaihe2, jatkaminen vaiheeseen /vaihe3 ja jatkaminen tavoitteeseen.

Tavoitteen reitti -raportti ei jälkitäytä vaiheita. Näet reitit lähtöulottuvuudesta käyttäjän näkemään myyntisuppilon ensimmäiseen vaiheeseen. Siten voit nähdä reittejä, joissa jokin vaihe on ohitettu kokonaan.

Myyntisuppilon vaiheiden järjestys

Ilmeneekö myyntisuppilon vaiheiden järjestys raportista?

Ei. Suppilon vaiheiden todellinen katselujärjestys ei selviä Suppilon visualisointi ‑raportista. Analytics käy läpi jokaisen istunnon ja tarkastaa, onko tiettyä vaihetta katsottu, minkä jälkeen se suurentaa kyseistä vaihetta Suppilon visualisointi ‑raportissa yhdellä.

Suppilon sisääntulo on aina määritetty käyttäjän reitillä olleeseen suppilon korkeimpaan vaiheeseen (eli vaiheeseen, jonka numero oli pienin), vaikka käyttäjä olisi saapunut suppilon lopussa. Poistuminen myyntisuppilosta sijoitetaan sen sijaan aina alhaisimpaan käyttäjän reitillä olleeseen myyntisuppilon vaiheeseen (eli vaiheeseen, jonka numero on suurin), vaikka käyttäjä olisi tosiasiassa poistunut myyntisuppilon korkeammassa vaiheessa. Tästä syystä saatat nähdä raportissa saapumisia odottamattomilta sivuilta tai odottamattomista näkymistä tai poistumisia odottamattomille sivuille tai odottamattomiin näkymiin.

Oletetaan esimerkiksi, että myyntisuppiloksi on määritetty /vaihe1 > /vaihe2 > /vaihe3.html > tavoite.html, ja esimerkkikäyttäjän istunto on seuraavanlainen: /xyz > /vaihe3 > /vaihe2 > /abc. Myyntisuppilon visualisointi -raportissa näkyisi sisääntulo sivulta /xyz kohtaan /vaihe2, jatkaminen kohtaan /vaihe3 ja poistumisen kohdasta /vaihe3 sivulle /abc.

Kyllä. Myyntisuppilon visualisointi -sarakkeen esimerkin tapauksessa Tavoitteen reitti -raportissa näytettäisiin saapuminen lähtöulottuvuudesta vaiheeseen /vaihe3, takaisinsiirtyminen vaiheeseen /vaihe2 ja poistuminen (punainen vesiputous) vaiheesta /vaihe2 sivulle tai näkymään /abc.

Historiatiedot

Jos lisään uuden myyntisuppilon tavoitteeseen tai muutan aiempaa myyntisuppiloa, voinko tarkastella kyseisen myyntisuppilon historiatietoja?

Et voi. Myyntisuppilon visualisointi -raportissa näytetään vain nykyisiä tietoja. Siinä ei näytetä takautuvia tietoja.

Kyllä. Tavoitteen reitti -raportissa näytetään tietoja takautuvasti.

Poistumisprosentti tai jatkamisprosentti 100 %

Miksi poistumisprosentti vaiheesta tai jatkamisprosentti on joskus 100?

Suppilon visualisointi ‑raportissa poistumisprosentti ensimmäisestä vaiheesta tai jatkamisprosentti voi olla 100, jos useisiin vaiheisiin sisältyy samoja sivuja tai näyttöjä. Muista, että suppilon vaiheissa voidaan käyttää säännöllisiä lausekkeita. Jos esimerkiksi ensimmäinen vaihe on etusivusi (eli "/"), se vastaa kaikkia sivuja, joissa esiintyy "/" tai jotka alkavat kyseisellä merkillä. Tässä esimerkissä poistumisprosentti ensimmäisestä vaiheesta olisi 100. Voit ratkaista tämän ongelman muokkaamalla säännöllisiä lausekkeita, joita käytät suppilon vaiheissa.

Tavoitteen reitti -raportti näyttää myyntisuppilon kaikkien vaiheiden sivun tai näkymän katselukerrat, joten poistumisprosentti vaiheesta tai jatkamisprosentti on hyvin harvoin 100 %.

Tehostettu segmentointi

Voinko tarkastella myyntisuppilon tietyn segmentin istuntoja?

Et. Suppilon visualisointi -raportti ei tue tehostettua segmentointia.

Kyllä. Tavoitteen reitti -raportti tukee tehostettua segmentointia. Voit käyttää yhtä vakiosegmenttiä tai tehostettua segmenttiä raportissa kerrallaan. Voit käyttää myös raportin vasemmassa yläkulmassa olevaa ulottuvuuden poimijaa, jos haluat vaihtaa ulottuvuutta, jonka mukaan raportti on segmentoitu.

Päivämäärävertailu{

Voinko vertailla kahta ajanjaksoa?

Myyntisuppilon visualisointi -raportti sisältää päivämäärävertailun, josta voit tarkistaa tietyn tavoitteen kokonaistulosprosentin muuttumisen. Tuloksia ei kuitenkaan eritellä myyntisuppilon vaiheen mukaan.

Kyllä. Tavoitereitti-raportin kalenteriominaisuuden avulla voit verrata suppilon kaikkien vaiheiden kahta ajanjaksoa.

Pakollinen ensimmäinen vaihe

Mitä tapahtuu, jos merkitsen myyntisuppilon ensimmäisen vaiheen pakolliseksi asetuksissa?

Pakollinen ensimmäinen vaihe koskee vain Myyntisuppilon visualisointi -raporttia. Kun merkitset ensimmäisen vaiheen pakolliseksi, Myyntisuppilon visualisointi -raportti sisältää vain tavoitetulokset, jotka kulkevat pakollisen vaiheen lävitse. Muita istuntoja ei raportoida.

Jos näet konversioprosentin muissa raporteissa, mutta sen arvo on nolla Suppilon visualisointi -raportissa, pakollista vaihetta ei katseltu konversion tuottaneiden istuntojen aikana.

Pakollista ensimmäistä vaihetta ei oteta huomioon Tavoitteen reitti -raporttia tarkasteltaessa. Jos käyttäjä esimerkiksi ohittaa ensimmäisen vaiheen, näet reitin alkuperäisestä ulottuvuudesta toiseen vaiheeseen.

Yleinen tulosprosentti

Miksi konversioprosentit poikkeavat toisistaan eri raporteissa?

Myyntisuppilon visualisointi -raportin tulosprosentti on tavoitteen täyttämien istuntojen määrä jaettuna myyntisuppiloon saapuneiden istuntojen määrällä. Myyntisuppiloon tulleiden istuntojen määrä voi olla pienempi kuin sivuston istuntojen kokonaismäärä. Voit laskea myyntisuppiloon tulleiden istuntojen kokonaismäärän laskemalla yhteen kunkin vaiheen vasemmalla puolella olevat lihavoidut numerot.

Jos ensimmäinen vaihe on pakollinen, kannattaa muistaa, että se vaikuttaa myös suppiloon saapuvien ja tavoitteen täyttävien käyttäjien määriin Suppilon visualisointi ‑raportissa.

Tavoitteen reitti ‑raportin konversioprosentti lasketaan samalla tavalla kuin muissa Analytics-raporteissa: se on tavoitteen täyttäneiden istuntojen määrä jaettuna sivuston istuntojen kokonaismäärällä.

Otanta

Milloin raportin datasta tehdään otos?

Myyntisuppilon visualisointi -raportissa näkyy enintään 50 000 päivittäistä ainutlaatuista reittiä. Jos ainutlaatuisia reittejä on päivittäin enemmän kun 50 000, saatat nähdä raportissa arvon (muu).

Tavoitteen reitti -raportin otanta perustuu 100 000 istuntoon. Otannan käytön vaikutusten vähentämiseksi voit yrittää lyhentää ajanjaksoa.

Tietojen tuoreus

Milloin voin odottaa datan näkyvän raportissa?

Suppilon visualisointi ‑raportin datan tulisi vastata yleisiä datan tuoreuteen liittyviä odotuksia. Vakiotileillä datan täyttyminen kestää enintään 24 tuntia, ja 360-tileillä sen pitäisi kestää 4 tuntia.

Tavoitteen reitti ‑raportin datan tuoreuden viive on yleensä tätä pidempi. Raportissa ei välttämättä näy vakio- ja 360-tilien kuluvan päivän dataa.

Tavoite täyttyy useita kertoja yhden istunnon aikana

Suurenevatko tavoitteiden arvot joka kerta, kun käyttäjä täyttää saman tavoitteen yksittäisen istunnon aikana?

Eivät. Kunkin tavoitteen arvo suurenee vain kerran istuntoa kohden.

Eivät. Kunkin tavoitteen arvo suurenee vain kerran istuntoa kohden.

Kaavion alla olevassa taulukossa näkyy niiden istuntojen määrä, joissa jokainen vaihe toteutui.

Yksilöidyt sivun/näkymän katselukerrat

Miksi toteutuneiden tavoitteiden määrä ei aina vastaa yksilöityjen sivun tai näkymän katselukertojen määrää?

Toteutuneiden tavoitteiden määrä kertoo, kuinka monessa istunnossa saavutettiin tietty sivu tai näkymä tai sivu- tai näkymäryhmä. Arvo ei välttämättä täsmää yksilöityjen sivun tai näkymän katselukertojen kanssa. Oletetaan, että käyttäjän reitti on ollut /hakemisto > /vaihe1 > /kiitos > /kiitos/vahvistus ja olet määrittänyt tavoitteeksi sivun /kiitos käyttäen päähakua tai säännöllisen lausekkeen vastaavuutta. Esimerkkitapauksessa saadaan kaksi yksilöityä sivun /kiitos katselukertaa ja yksi tavoitteen toteutuminen.

Verkkonäkymissä yksilöidyt sivun katselukerrat määritetään URI-tunnuksen ja sivun nimen yhdistelmän mukaan. Jos esimerkiksi URI-tunnus on /kiitosvahvistus, merkkijonoilla "kiitos" ja "vahvistus" saadaan kaksi sivun katselukertaa mutta vain yksi tavoite.

(sama)

Tavoitetyyppejä

Voinko luoda suppiloita kaikentyyppisille tavoitteille?

Et. Voit luoda suppiloita vain kohdetavoitteille. Suppiloita ei voi tällä hetkellä käyttää muiden tavoitetyyppien kanssa.

(sama)