Problemes habituals amb els informes de gràfic de l'embut de conversió i de flux d'objectius

Quan consulteu els informes de gràfic de l'embut de conversió i de flux d'objectius, és possible que hi trobeu alguna discrepància. A la taula de sota podeu veure una descripció d'algunes de les funcions principals dels dos informes i una explicació del motiu pel qual les dades que ofereixen poden ser diferents. En general, l'informe Flux d'objectius és més flexible i reflecteix amb més precisió el camí que segueixen els usuaris abans d'assolir un objectiu de destinació.

Gràfic de l'embut de conversió Flux d'objectius

Retrocessos

Què succeeix si el camí de navegació d'un usuari és /pas1 > /pas2 > /pas1?

A l'informe Gràfic de l'embut de conversió només es mostra una sessió en cada pas de l'embut de conversió. Per tant, si un usuari veu el mateix pas dues vegades (bé en tornar-hi des d'un altre pas o bé en actualitzar la pàgina o la pantalla), la segona sessió es mostra com a sortida de la pàgina o de la pantalla d'aquest pas.

A l'exemple, veuríeu una sessió al /pas1, una sessió al /pas2 i una sortida del /pas2 al /pas1.

A l'informe Flux d'objectius es mostren els retrocessos. Si un usuari retrocedeix o actualitza una pàgina o una pantalla concreta, veureu dues pàgines vistes o dues pantalles vistes. És possible que hàgiu d'augmentar el nivell de detall per veure més connexions.

A l'exemple, veuríeu una pàgina vista del /pas1 al /pas2 i, després, un retrocés al /pas1.

Emplenament dels passos d'embut

Què succeeix si un usuari omet un dels passos de l'embut de conversió?

L'informe de gràfic de l'embut de conversió emplena tots els passos omesos entre el pas pel qual l'usuari ha entrat a l'embut de conversió i el pas pel qual n'ha sortit.

Per exemple, suposem que la definició de l'embut de conversió sigui /pas1 > /pas2 > /pas3 > objectiu i que un usuari vagi del /pas2 a l'objectiu i ometi el /pas1 i el /pas3. A l'informe Gràfic de l'embut de conversió, veuríeu una entrada al /pas 2, una continuació al /pas 3 i una continuació a l'objectiu.

L'informe Flux d'objectius no emplena els passos. Es mostren els fluxos des del paràmetre d'origen fins al primer pas de l'embut que ha vist l'usuari. Pot ser que vegeu fluxos en els quals s'omet tot un pas.

Ordre dels passos d'embut

Queda reflectit a l'informe l'ordre en què s'han vist els passos del meu embut de conversió?

No. L'ordre real en què s'han vist els passos no queda representat a l'informe de gràfic de l'embut de conversió. Analytics analitza cadascuna de les sessions, comprova si s'ha vist un pas concret i, després, afegeix una sessió al pas en qüestió a l'informe de gràfic de l'embut de conversió.

L'entrada a l'embut de conversió s'assigna sempre al pas del camí de l'usuari que tenia el lloc més alt en l'embut (és a dir, el pas amb el número més petit), encara que l'usuari hagi entrat des d'un pas situat més avall. La sortida de l'embut de conversió s'assigna al pas del camí de l'usuari que té el lloc més baix en l'embut (és a dir, el pas amb el número més gran), encara que l'usuari hagi sortit des d'un pas situat més amunt. Per aquest motiu, és possible que observeu entrades a pàgines o a pantalles inesperades i sortides de pàgines o de pantalles inesperades.

Per exemple, suposem que la definició de l'embut de conversió sigui /pas1 > /pas2 > /pas3.html > objectiu.html. I que la sessió d'un usuari hagi estat: /xyz > /pas3 > /pas2 > /abc. A l'informe de gràfic de l'embut de conversió es mostraria una entrada de /xyz a /step2, una continuació a /step3 i una sortida de /step3 a /abc.

Sí. Si utilitzem el mateix exemple de la columna Gràfic de l'embut de conversió, l'informe Flux d'objectius mostraria una entrada al /pas3 des de la dimensió d'origen, un retrocés al /pas2 i una sortida (cascada vermella) del /pas2 a /abc.

Informació prèvia

Si afegeixo un embut de conversió nou a un objectiu o canvio un embut existent, podré veure la informació prèvia d'aquest embut?

No. L'informe Gràfic de l'embut de conversió només proporciona les dades que es generin a partir d'ara, no amb caràcter retroactiu.

Sí. A l'informe Flux d'objectius es mostren dades amb caràcter retroactiu.

Percentatge de sortides o percentatge de continuació del 100%

Per què de vegades es mostra un percentatge de sortides d'un pas del 100% o un percentatge de continuació del 100%?

A l'informe de gràfic de l'embut de conversió es pot mostrar un percentatge de sortides del primer pas del 100% o un percentatge de continuació del 100% si hi ha diversos passos que contenen les mateixes pàgines o pantalles. No oblidem que els passos d'embut accepten expressions regulars. Per exemple, si el primer pas és la pàgina d'inici (és a dir, "/"), coincideix amb totes les pàgines que comencen per "/" o que ho contenen. En aquest exemple, veureu un percentatge de sortides del primer pas del 100%. Per resoldre aquest problema, cal ajustar les expressions regulars que utilitzeu per als passos d'embut de conversió.

A l'informe Flux d'objectius es mostren les pàgines vistes o les pantalles vistes a cada pas de l'embut de conversió, de manera que és molt poc probable trobar-se un percentatge de sortides d'un pas del 100% o un percentatge de continuació del 100%.

Segmentació avançada

Puc veure l'embut de conversió d'un segment de sessions concret?

No. L'informe Gràfic de l'embut de conversió no ofereix la segmentació avançada.

Sí. L'informe Flux d'objectius ofereix la segmentació avançada. Els segments avançats estàndard o personalitzats es poden aplicar a l'informe d'un en un. També podeu utilitzar el selector de dimensions de la part superior esquerra de l'informe per canviar la dimensió de segmentació.

Comparació de dates

Puc comparar dos intervals de dates?

La funció de comparació de dates de l'informe Gràfic de l'embut de conversió mostra la diferència entre el percentatge de conversions total per a un objectiu concret, però no mostra aquesta diferència per a passos d'embutdiferents.

Sí. Utilitzeu la funció de calendari de l'informe Flux d'objectius per comparar dos intervals de dates en tots els passos de l'embut.

Primer pas obligatori

Què succeeix si especifico a la configuració que el primer pas de l'embut de conversió sigui obligatori?

El primer pas obligatori només es pot utilitzar a l'informe Gràfic de l'embut de conversió. Si definiu que un primer pas sigui obligatori, l'informe Gràfic de l'embut de conversió només inclourà les conversions per objectiu que passin per aquest pas. Les altres sessions no s'inclouen a l'informe.

Si en altres informes hi ha un percentatge de conversions però a l'informe Gràfic de l'embut de conversió aquest percentatge és zero, això indica que a les sessions que han generat les conversions no s'ha vist el pas obligatori.

El primer pas obligatori no es té en compte a l'informe Flux d'objectius. Per exemple, si un usuari omet el primer pas, observareu un flux de la dimensió original fins al segon pas.

Percentatge de conversions general

Per què no coincideix el percentatge de conversions de tots dos informes?

El percentatge de conversions de l'informe Gràfic de l'embut de conversió és el nombre de sessions que han assolit l'objectiu dividit entre el nombre de sessions que han entrat a l'embut de conversió. Es pot donar el cas que el nombre de sessions que han entrat a l'embut sigui més petit que el nombre total de sessions que ha rebut un lloc. Si voleu calcular el nombre total de sessions que han entrat a l'embut, heu de sumar els números que apareixen en negreta a l'esquerra de cada pas.

No oblideu que, si el primer pas és obligatori, això també afectarà la quantitat d'usuaris que entren a l'objectiu i l'assoleixen a l'informe de visualització de l'embut de conversió.

El percentatge de conversions de l'informe de flux d'objectius es calcula igual que el d'altres informes d'Analytics; és el nombre de sessions que han assolit l'objectiu dividit entre el nombre total de sessions que ha rebut el lloc web.

Mostreig

Quan es mostregen les dades de l'informe?

A l'informe Gràfic de l'embut de conversió es mostren fins a 50.000 camins únics diaris. Si en teniu més, és possible que hi veieu (other).

El mostreig de l'informe Flux d'objectius es fa sobre una base de 100.000 sessions. Per minimitzar els efectes del mostreig, mireu de reduir l'interval de dates.

Actualització de les dades

Quan començarà a mostrar dades l'informe?

Les dades de l'informe de gràfic de l'embut de conversió s'haurien d'actualitzar amb la freqüència habitual. Els comptes estàndard poden tardar fins a 24 hores a emplenar dades, i els comptes 360 en poden tardar fins a 4.

A l'informe de flux d'objectius l'actualització de les dades sol ser una mica més lenta. És possible que aquests comptes no mostrin les dades del mateix dia.

Assoliment de l'objectiu diverses vegades en una mateixa sessió

El valor d'un objectiu s'incrementa cada vegada que un usuari l'assoleix en una mateixa sessió?

No. Només es comptabilitza un objectiu per sessió.

No. Només es comptabilitza un objectiu per sessió.

A la taula de sota del diagrama s'observa el nombre de sessions que han realitzat cada pas.

Pàgines vistes úniques i pantalles vistes úniques

Per què el nombre d'assoliments d'objectius no sempre coincideix amb el nombre de pàgines visualitzades o de pantalles vistes úniques?

Els objectius són un recompte de les sessions que han arribat a una pàgina o a una pantalla concreta o a un grup de pàgines o de pantalles determinat. És possible que aquesta xifra no coincideixi exactament amb la de pantalles vistes úniques o amb la de pàgines vistes úniques. Per exemple, suposem que el vostre usuari hagi visitat /índex > /pas1 > /agraïment > /agraïment/confirmació i que hàgiu definit l'objectiu com a /agraïment mitjançant la concordança principal o la concordança d'expressió regular. En aquest exemple, hi hauria dues pàgines vistes úniques per a /agraïment i un assoliment de l'objectiu.

A les visualitzacions web, les pàgines vistes úniques es determinen segons les combinacions d'URI i de nom de pàgina. Per exemple, si tinguéssiu un URI /agraïmentconfirmació amb els noms "Agraïment" i "Confirmació", hi hauria dues pàgines visualitzades úniques però només un objectiu.

(Igual)

Tipus d'objectius

Puc crear embuts de conversió per a tots els tipus d'objectius?

No. Només es poden crear embuts de conversió per als objectius de destinació. Actualment, els embuts de conversió no funcionen amb altres tipus d'objectius.

(Igual)