[UA] Saapumisten ja istuntojen välinen ero

Lue, miksi raporteissa näkyvä saapumisten määrä voi erota istuntojen määrästä
Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analyticsin saapumisista ja istunnoista. Jos haluat tietoa Google Analytics 4:n saapumisista ja istunnoista, tutustu artikkeliin [GA4] Saapumiset ja poistumiset.

Lyhyesti

Analytics laskee saapumiset eri tavoin kuin istunnot. Saapumisten määrän voisi olettaa vastaavan istuntojen määrää, mutta raporteissa näiden arvot saattavat poiketa toisistaan.

Saapumisten lukumäärä kasvaa istunnon ensimmäisen sivun tai näkymän katseluosumasta, kun taas istuntojen määrään lasketaan istunnon ensimmäinen osuma sen tyypistä riippumatta. Tästä syystä saapumisten ja sivun tai näkymän katselukertojen välillä voi olla eroja mittauskokonaisuuksissa, joissa istunnon ensimmäinen osuma voi olla tapahtumaosuma.

Voit havaita eroavaisuuksia, jos vertaat saapumisten lukumäärää suoraan istuntojen lukumäärään tai kun käytät Päivämäärä-ulottuvuutta tietyissä raporteissa.

Lisätietoja

Tässä esimerkissä käyttäjä saapuu verkkosivustoon ja siirtyy kahdelle sivulle:

Saapuminen → sivu A → sivu B → poistuminen

Näkisit seuraavat tiedot:

• sivu A: 1 saapuminen, 1 istunto, 1 sivun katselu
  • sivu B: 0 saapumista, 0 istuntoa, 1 sivun katselu

Käyttäjä saapui sivulle A (mikä lasketaan myös sivun katseluksi). Sitten hän siirtyi sivulle B, minkä jälkeen hän poistui sivustolta ja istunto päättyi.

Jos istunnon ensimmäinen osuma olisi tapahtumaosuma eikä sivuosuma, istunto saattaisi näyttää tältä:

Saapuminen → tapahtuma 1 (liitetty sivuparametrin avulla sivuun B) → sivu A → sivu B → poistuminen

Tällöin kuhunkin sivuun liittyvissä raporteissa olisi seuraavat tiedot:

• sivu A: 1 saapuminen, 0 istuntoa, 1 sivun katselu
  • sivu B: 0 saapumista, 1 istunto, 1 sivun katselu.

Tässä esimerkissä käyttäjä saapui sivustolle ja käynnisti heti Analytics-tapahtuman, jota hostattiin sivulla B (kuten sivuston kehittäjä oli määritellyt käyttämällä dl-sivuparametria). Vaikka tapahtumaa hostattiin sivulla B, se on silti tapahtumaosuma eikä sivuosuma, joten Analytics ei voi kirjata saapumista sivulle B. Saapuminen kirjataan sivulle A, koska istunnon ensimmäinen sivuosuma lähetettiin Analyticsiin, kun käyttäjä siirtyi sivulle A tapahtuman käynnistymisen jälkeen.

Katsotaan seuraavaksi toista esimerkkiä. Seuraavassa esimerkissä saatat nähdä yhtä monta saapumista ja sivun tai näkymän katselukertaa, jos tapahtuma ja istunnon ensimmäinen sivuosuma toteutuivat samalla sivulla.

Saapuminen → tapahtuma (liitetty sivuparametrin avulla sivuun A) → sivu A → sivu B → poistuminen

Tällöin raporteissa olisi seuraavat tiedot:

• sivu A: 1 saapuminen, 1 istunto, 1 sivun katselu
  • sivu B: 0 saapumista, 0 istuntoa, 1 sivun katselu.

Tapahtumaosuma lähetettiin sivulta A. Sivu A oli myös ensimmäinen sivu, joka lähetti sivuosuman. Saapuminen ja istunto kirjataan samalle sivulle.

Jos istunnossa ei ole yhtään sivu- tai näkymäosumaa, saatat nähdä enemmän istuntoja kuin saapumisia. Jos sivu- tai näkymäosumia ei lähetetä, Analytics ei voi laskea saapumisia raporteissa.

Tässä esimerkissä istunnossa on vain kaksi osumaa ja molemmat ovat tapahtumaosumia:

saapuminen → tapahtuma 1 → tapahtuma 2 → poistuminen.

Niinpä raporteissa on nolla saapumista ja nolla sivun katselua:

• 0 saapumista, 1 istunto, 0 sivun katselua.

Näin saattaa käydä, jos luot raportteihin segmentin, joka ei sisällä yhtään sivun katselua, ja otat sen sitten käyttöön muutamassa eri raportissa, kuten omassa raportissa tai Tapahtumat-raportissa.