[UA] Forskellen på indgange og sessioner

Få oplysninger om årsagen til, at der kan være forskel på antallet af indgange og antallet af sessioner i dine rapporter.
Denne artikel omhandler indgange og sessioner i Universal Analytics. Gå til [GA4] Indgange og udgange for at få oplysninger om indgange og sessioner i Google Analytics 4.

Overblik

I Analytics beregnes antallet af indgange anderledes end antallet af sessioner. Selvom det måske ville kunne forventes, at antallet af indgange svarer til antallet af sessioner, kan du muligvis konstatere, at der vises forskellige værdier for disse metrics i dine rapporter.

Der tælles en indgang ved det første side- eller skærmvisningshit i en session. Der tælles en session ved det første hit i en session, uanset hittype. Der kan derfor være en uoverensstemmelse mellem antal indgange og antal sidevisninger eller skærmvisninger for ejendomme, hvor det første hit i en session kan være et hændelseshit.

Der kan forekomme uoverensstemmelser, når du sammenligner indgange direkte med sessioner, eller når du bruger dimensionen Dato i nogle rapporter.

Detaljeret gennemgang

I dette eksempel går en bruger ind på et website og navigerer til to sider:

Indgang → Side A → Side B → Afslutning

Du kan se følgende data for den enkelte side:

• Side A: 1 indgang, 1 session, 1 sidevisning
  • Side B: 0 indgange, 0 sessioner og 1 sidevisning

Brugen kom ind på websitet på Side A (som også bliver talt som en sidevisning). Brugeren gik derefter til Side B og forlod derefter websitet og afsluttede sessionen.

Hvis det første hit i sessionen er et hændelseshit i stedet for et sidehit, kan sessionen se således ud:

Indgang → Hændelse 1 (som er knyttet til Side B via sideparameter) → Side A → Side B → Udgang

Du ser i dette tilfælde følgende data for den enkelte side i dine rapporter:

• Side A: 1 indgang, 0 sessioner, 1 sidevisning
  • Side B: 0 indgange, 1 session og 1 sidevisning

I dette eksempel har brugeren besøgt websitet og derefter straks aktiveret en Analytics-hændelse, der blev hostet på Side B (som defineret af websiteudvikleren ved hjælp af dl-sideparameteren). Selvom hændelsen blev hostet på Side B, et det stadig et hændelseshit, men ikke et sidehit, så indgangen kan ikke tilskrives til Side B i Analytics. Indgangen tilskrives ikke desto mindre til Side A, da det første sidehit i sessionen sendes til Analytics, når brugeren går til Side A som næste trin efter aktivering af hændelsen.

Lad os nu tage et kig på en anden situation for at se modsætningen til det forrige eksempel. I dette eksempel kan du muligvis se det samme antal indgange og side- eller skærmvisninger, hvis en hændelse og det første sidehit i sessionen har fundet sted på samme side:

Indgang → Hændelse (som er knyttet til Side A via sideparameter) → Side A → Side B → Udgang

Du ser i dette tilfælde følgende data i dine rapporter:

• Side A: 1 indgang, 1 session, 1 sidevisning
  • Side B: 0 indgange, 0 sessioner og 1 sidevisning

I dette tilfælde blev hændelseshittet sendt fra Side A. Side A var også den første side, hvorfra der blev sendt et sidehit. Indgangen og sessionen attribueres til den samme side i denne session.

Hvis der registreres en session helt uden side- eller skærmvisningshits, kan du muligvis konstatere, at der vises flere sessioner end indgange. Hvis der ikke sendes side- eller skærmvisningshits, kan der ikke tælles indgange i dine rapporter i Analytics.

I dette eksempel er der kun to hits i sessionen, og begge er hændelseshits:

Indgang → Hændelse 1 → Hændelse 2 → Afslutning

Der er derfor nul indgange og nul sidevisninger i dine rapporter:

• 0 indgange, 1 session og 0 sidevisninger

Du kan muligvis konstatere dette, hvis du opretter et segment uden sidevisninger i dine rapporter og derefter anvender det på forskellige rapporter, f.eks. en tilpasset rapport eller rapporten Hændelser.