Kontrollér om automatisk merking i Google Ads fungerer

Se om du kan bruke automatisk merking i Google Ads på nettstedet ditt, og feilsøk oppsettet ditt.

Du kan oppnå en rekke fordeler med automatisk merking i Google Ads, så vi anbefaler at du bruker denne funksjonen i stedet for at du manuelt konfigurerer tilpasset kampanjemerking.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Forstå hva automatisk merking er

Automatisk merking er en innstilling i Google Ads-kontoen din. Når den er aktivert, legges det til en Google klikk-ID (GCLID) på slutten av nettadressen din, før eventuelle fragmenter (også kalt «navngitte ankere», angitt med #). Hvis nettadressen din allerede inneholder en parameter (angitt med ?), kommer GCLID-en før en & i stedet for en ?.

Eksempler
  • example.com/foo?a=b&gclid=Tester123#xyz
  • example.com/foo?gclid=Tester123#xyz

Hvis nettstedet ditt inneholder en viderekobling, er det viktig at du beholder gclid-nettadresseparameteren i viderekoblingen. Google Analytics og gtag.js-taggene avhenger av at gclid-parameteren er angitt som toppnivåparameter på siden der taggene lastes inn.

Bekreft at automatisk merking fungerer på nettstedet ditt

Bruk utviklerverktøyene i Chrome og følg instruksjonene her for å kontrollere om automatisk merking fungerer på nettstedet ditt før du konfigurerer funksjonen.

Hvis du ikke ser at gclid-parameteren er lagt til nettadressene dine etter at siden er fullstendig lastet inn, er det sannsynlig at nettstedet ditt ikke er konfigurert til å håndtere søkeparametere på en måte som gjør at automatisk merking fungerer.

1. Åpne en ny fane i Chrome. Åpne Chrome-menyen, og klikk så på Verktøy > Utviklerverktøy for å åpne utviklerverktøyene i Chrome. Klikk på Network-fanen (nettverksfanen). I denne ruten ser du nettverksforespørslene (HTTP) for siden som lastes inn, og som må åpnes før siden blir lastet inn.
  2. Kopiér den endelige nettadressen for Google Ads.

Merk: Hvis du bruker en endelig nettadresse med en sporingsmal eller egendefinerte parametere, kan du følge denne veiledningen for å hente klikknettadressen (nettadressen kundene faktisk klikker på).

Lim denne nettadressen inn i adressefeltet i Chrome, men ikke last inn siden ennå. Tilføy en testsøkeparameter for automatisk merking i Google Ads i adressefeltet, for eksempel gclid=TeSter-123. Da får du denne fullstendige nettadressen: http://www.example.com/?gclid=TeSter-123.

Hvis den endelige nettadressen din allerede inneholder et spørsmålstegn (?) etterfulgt av en søkeparameter, må du legge til et «&»-symbol som et prefiks for glicd-parameteren, for eksempel: http://www.example.com/?parameter=1&gclid=TeSter-123.

Hvis den endelige nettadressen din inneholder et #-symbol, må gclid-parameteren legges til før #-symbolet, for eksempel: http://www.example.com/?parameter=1&gclid=TeSter-123#bookmark.

3. Last inn nettadressen, og følg med når nettverksforespørslene blir lastet inn.

Se Feilsøking-delen nedenfor for å finne en løsning.

Feilsøking

Du kan bruke utviklerverktøyene i Chrome som et hjelpemiddel når du feilsøker.

Viderekoblingsadresse

1. Slå på Record i utviklerverktøyene i Chrome (sort sirkel på den nederste linjen i Network-fanen). Skriv inn den opprinnelige endelige nettadressen med testgclid lagt til i adressefeltet. Trykk på Enter for å laste inn nettadressen.
  2. Klikk på noen av de første forespørslene som er oppført under Network-fanen (nettverksfanen) og Headers-ruten (overskriftsruten) til høyre. Disse forespørslene er som regel ikke typespesifikke (har altså ikke bildeutvidelser eller utvidelser for kodefiler).
  3. Se etter HTTP-statuskoden 301 eller 302 inne i selve forespørselen. Disse kodene angir en viderekobling.
  4. Under Response Headers-delen ser du etter Location-verdien, som indikerer hvor nettleseren er blitt viderekoblet. (Vær oppmerksom på at viderekoblinger kan bestå av flere etapper, så det kan hende at du må kontrollere HTTP-forespørsler på flere sider før du finner ut hvor gclid-parameteren er blitt av.)
  5. Hvis den nye nettadressen ikke har parameteren for automatisk merking og verdien du tidligere anga, er det sannsynligvis at gclid-verdien ikke er lagret i Analytics.

I visse tilfeller kan det hende at du ikke ser gclid-parameteren i nettadressen for destinasjonssiden, men Analytics-koden på den forrige siden kan likevel ha sendt den under viderekoblingsadressen (dette skjer som regel så fort at du ikke registrerer det med det blotte øyne). Hvis du vil sjekke om gclid-parameteren ble sendt av Analytics-koden på en foregående side, kan du se på collect-forespørselen (henteforespørselen) siden kom med. Bruk filterikonet for å sortere eller søke etter collect-forespørsler.

1. Klikk på collect-forespørselen på Networks-fanen (nettverksfanen) i utviklerverktøyene i Chrome.
  2. I Headers-ruten (overskriftsruten) til høyre, i Query String Parameters-delen (parametre for søkestrenger) ser du etter dl-parameteren i collect-forespørselen.
  3. Da skal du se gclid=TeSter-123. Hvis du ikke ser denne verdien, ble ikke gclid-parameteren korrekt parset og lagret i Analytics.

Gjør følgende for å løse et problem der Analytics-parameteren for automatisk merking blir fjernet av en viderekobling:

• Prøv å oppdatere Google Ads-destinasjonsadressen din til den endelige nettadressen. Hvis for eksempel destinasjonsadressen din er www.example.com/redirect-page, men denne siden viderekobler til www.example.com/new-url, må du bruke den sistnevnte nettadressen som destinasjonsadresse for annonsen din.
  • Hvis viderekoblingen kan tilskrives en regel på tjenersiden, kan du prøve å konfigurere tjenerinnstillingene dine på nytt for å stoppe viderekoblingen. Alle nettjenere er forskjellige, så metodene varierer. Apache-tjenere bruker for eksempel en .htaccess-fil for å konfigurere viderekoblingsregler. Hvis du ikke kan stoppe viderekoblingen, kan du konfigurere tjeneren din slik at det tillates at viderekoblinger kan overføre søkeparametere (f.eks. gclid) fra den opprinnelige til den endelige nettadressen. Med automatisk merking kan den endelige nettadressen se slik ut: www.example.com/redirecting-page?gclid=TeSter-123. Når viderekoblingen inntreffer, skal brukeres tas til www.example.com/new-url?gclid=TeSter-123 (merk at gclid-parameteren forblir den samme, selv om sidens nettadresse endres).

Feil med sporingskoder

Sporingskodebiten fra Analytics kan skape problemer om du ikke har konfigurert den riktig på siden. Bruk utviklerverktøyene i Chrome til å se etter collect-forespørsler (henteforespørsler) i Network requests-fanen. Hvis collect-forespørselen ikke blir lastet inn på siden, er ikke sporingskodebiten fra Analytics konfigurert slik den skal.

I tillegg må sporingskoden for Google Ads plasseres på hver landingsside.

Du kan finne mer informasjon i artikkelen der vi tar for oss hvordan du sjekker konfigureringen av nettsporingskoden din.

Innholdsrammer

Du kan bruke Analytics i en HTML-ramme som en <iframe>. Underordnede rammer kan ikke lese nettadressen til de overordnede rammene, og derfor kan ikke verdien for automatisk merking (gclid-verdien) leses av Analytics-sporingskoden som er innebygd i en iframe, selv om denne er synlig i nettleserens adressefelt på siden du har åpnet.

Du kan løse dette problemet ved å påse at Analytics er installert på den overordnede siden. Du kan finne ut mer om dette ved å lese gjennom delen av utviklerveiledningen der vi tar for oss konfigurering av sporing av flere domener i iframe-rammer.

Konvertering av store og små bokstaver i nettadresser

Hvis bokstavene i gclid-verdien for automatisk merking blir endret av en nettadresseomskriving på tjeneren din (hvis f.eks. gclid=TeSter blir endret til bare små bokstaver gclid=tester), kan det ikke fastslås i Analytics hvilke av Google Ads-klikkene som er knyttet til økten. Hvis det finnes gclid-parametere, blir dataene tilskrevet source=google og medium=cpc, men alle andre klikkspesifikke data (f.eks. kampanje, annonsegruppe eller søkeord) blir vist som (not set) i Analytics-rapportene.

Du kan løse dette problemet ved å konfigurere nettjeneren din slik at alle ikke-reserverte nettadressetegn tillates, inkludert store bokstaver og symboler som «-» (bindestrek) og «_» (understrekingstegn), ettersom disse kan bli brukt i Google Ads til å generere en unik gclid-parameter for et klikk.

Lengden av gclid-parameteren

Verdien for gclid-parameteren kan bestå av inntil 100 tegn. Påse at systemene du har for loggføring, lagring og viderekoblinger kan håndtere gclid-parametere av denne størrelsen. Hvis du vil få bekreftet om nettstedet ditt forkorter lange gclid-parametere, kan du gjenta de ovennevnte feilsøkingstrinnene med denne verdien: gclid=TeSter-123-ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ-abcdefghijklmnopqrstuvwxyz-0123456789-AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLl.

Hvis du ikke kommer nærmere en løsning ved å følge eksemplene i denne artikkelen, kan du vurdere å bruke tilpasset kampanjesporing i stedet for automatisk merking i Google Ads.

Hvis du ser avvik mellom antallet klikk og økter, kan du bruke feilsøkingsprogrammet for klikk kontra økter for å finne og løse problemene.