Hvorfor vises flere brukere enn økter i en tilpasset rapport?

Bruk Unike sidevisninger i stedet for Økter for å se antallet økter der en side ble vist.

En kort innføring

Hvis du bruker en dimensjon på sidenivå (f.eks. Side eller Sidetittel) eller Time-dimensjonen i en tilpasset rapport, kan antall brukere være høyere enn antall økter.

Du kan finne antall økter der en gitt side ble vist, ved å bruke beregningen Unike sidevisninger i stedet for Økter.

Detaljert forklaring

Scenario 1: Når du bruker en dimensjon på sidenivå

Hvis du lager en tilpasset rapport med dimensjoner på sidenivå (f.eks. Side, Sidetittel eller en tilpasset variabel på sidenivå), kan antall brukere være høyere enn antall økter. Dette kan skje hvis du kombinerer Økter med en hvilken som helst dimensjon på sidenivå, fordi antall økter er tilknyttet til og oppjusteres etter det første treffet i økten.

Antall brukere kan også være høyere enn antall økter hvis du bruker et tilpasset rapportfilter som bare inkluderer en bestemt side eller gruppe av sider.

I utgangspunktet svarer Økter til Innganger når du kombinerer Økter med en dimensjon på sidenivå. I noen tilfeller kan det imidlertid forekomme små avvik mellom antallet innganger og antallet økter. Innganger teller det første treffet i en økt som også er en side, mens antall økter viser det første treffet i økten, selv om det er en aktivitet, en transaksjon eller en annen form for treff.

Her er et eksempel på to økter fra to forskjellige brukere:

Ø 1:

• Brukeren ankommer side A.
  • Brukeren går til side B.
  • Brukeren går tilbake til side A.
  • Slutt på økten.

Økt 2:

• Brukeren ankommer side C.
  • Brukeren går til side B.
  • Slutt på økten.

Sammendrag

• Side A: 2 sidevisninger, 1 økt, 1 unik sidevisning, 1 bruker, 1 inngang
  • Side B: 2 sidevisninger, 0 økter, 2 unike sidevisninger, 2 brukere, 0 innganger
  • Side C: 1 sidevisning, 1 økt, 1 unik sidevisning, 1 bruker, 1 inngang
  • Totalt: 5 sidevisninger, 2 økter, 4 unike sidevisninger, 2 brukere, 2 innganger

I økt 1 får side A en økt, mens side B ikke gjør det, fordi den ikke var det første treffet i økten. Likeledes får bare side C i økt 2 en økt.

I dette scenarioet må du bruke beregningen Unike sidevisninger i stedet for Økter for å se hvor mange økter som inkluderte en visning av en bestemt side.

Scenario 2: Når du bruker Time-dimensjonen

En tilpasset rapport som kombinerer Time eller Time på dagen med Økter og Brukere, kan muligens vise flere brukere enn økter for en bestemt time. Hvis en økt går over flere timer, telles økten bare for den første timen, men brukeren telles for hver time som økten er aktiv. Hvis for eksempel en økt begynner kl. 08.50 og slutter kl. 09.10, telles en bruker for klokken 8 og klokken 9, én økt for klokken 8, men null økter for klokken 9. Derfor har klokken 9 én bruker, men null økter.