Waarom een aangepast rapport meer gebruikers dan sessies weergeeft

Gebruik Unieke paginaweergaven in plaats van Sessies om het aantal sessies te bekijken waarin een pagina is weergegeven.

In het kort

Als u een dimensie op paginaniveau (zoals Pagina of Paginatitel) of de dimensie Uur gebruikt in een aangepast rapport, kan het aantal voor Gebruikers hoger zijn dan dat voor Sessies.

Als u het aantal sessies wilt vastleggen waarin een bepaalde pagina is weergegeven, gebruikt u de statistiek Unieke paginaweergaven in plaats van Sessies.

In detail

Scenario 1: een dimensie op paginaniveau gebruiken

Als u een aangepast rapport samenstelt met dimensies op paginaniveau (zoals 'Pagina', 'Paginatitel') of een aangepaste variabele op paginaniveau, kan de waarde voor Gebruikers hoger zijn dan die voor Sessies. Dit kan voorkomen wanneer u Sessies combineert met een dimensie op paginaniveau, omdat Sessies wordt opgehoogd bij, en gekoppeld aan, de eerste treffer van de sessie.

Gebruikers kan ook hoger uitvallen dan Sessies als u een aangepast rapportfilter toepast, zodat alleen een bepaalde pagina of groep pagina's wordt weergegeven.

In het algemeen komt Sessies overeen met Instappunten wanneer u Sessies combineert met een dimensie op paginaniveau. In bepaalde gevallen kan er echter een klein verschil bestaan tussen Instappunten en Sessies. Instappunten telt de eerste treffer van de sessie die tevens een pagina is, terwijl Sessies de eerste treffer van de sessie vastlegt zelfs als dit een gebeurtenis, transactie of een ander soort treffer is.

Hieronder ziet u een voorbeeld van twee sessies van verschillende gebruikers:

Sessie 1:

• Gebruiker komt binnen op Pagina A
  • Gebruiker navigeert naar Pagina B
  • Gebruiker gaat terug naar Pagina A
  • Einde van sessie

Sessie 2:

• Gebruiker komt binnen op Pagina C
  • Gebruiker navigeert naar Pagina B
  • Einde van sessie

Overzicht

• Pagina A: 2 paginaweergaven, 1 sessie, 1 unieke paginaweergave, 1 gebruiker, 1 instappunt
  • Pagina B: 2 paginaweergaven, 0 sessies, 2 unieke paginaweergaven, 2 gebruikers, 0 instappunten
  • Pagina C: 1 paginaweergave, 1 sessie, 1 unieke paginaweergave, 1 gebruiker, 1 instappunt
  • Totalen: 5 paginaweergaven, 2 sessies, 4 unieke paginaweergaven, 2 gebruikers, 2 instappunten

Bij Sessie 1 krijgt Pagina A een sessie en Pagina B niet, omdat het niet de eerste treffer van de sessie was. En bij Sessie 2 krijgt alleen Pagina C een sessie.

Gebruik in dit scenario de statistiek Unieke paginaweergaven in plaats van Sessies om te bekijken hoeveel sessies een weergave van de betreffende pagina bevatten.

Scenario 2: de dimensie Uur gebruiken

In een aangepast rapport waarbij Uur of Uur van de dag wordt gecombineerd met Sessies en Gebruikers kunnen voor een bepaald uur meer gebruikers dan sessies worden weergegeven. Als een sessie meerdere uren omvat, wordt de sessie alleen geteld voor het eerste uur. De gebruiker wordt echter geteld voor elk uur dat de sessie actief is. Als een sessie bijvoorbeeld begint om 8:50 uur en eindigt om 9:10 uur, wordt er een gebruiker toegewezen aan 8 uur en 9 uur, en wordt één sessie toegewezen aan 8 uur, maar geen sessie aan 9 uur. Daarom heeft 9 uur één gebruiker maar nul sessies.