Derfor viser en tilpasset rapport flere brugere end sessioner

Brug Unikke sidevisninger i stedet for Sessioner til at se, hvor mange sessioner en side blev vist i.

Hurtigt overblik

Hvis du bruger enten en sideniveaudimension (f.eks. Side eller Sidetitel) eller dimensionen Time i en tilpasset rapport, er antallet af Brugere muligvis større end antallet af Sessioner.

For at registrere antallet af sessioner, som en given side blev set i, skal du bruge metric'en Unikke sidevisninger i stedet for Sessioner.

I dybden

Scenarie 1: Brug af en sideniveaudimension

Hvis du udarbejder en tilpasset rapport med sideniveaudimensioner (f.eks. Side eller Sidetitel) eller en tilpasset variabel på sideniveau, er antallet af Brugere muligvis større end antallet af Sessioner. Dette kan forekomme, hvis du kombinerer Sessioner med en sideniveaudimension, da Sessioner er knyttet til og tælles fra og med sessionens første hit.

Antallet af Brugere kan også være større end antallet af Sessioner, hvis du anvender et tilpasset rapportfilter, der kun medtager en bestemt side eller en bestemt gruppe af sider.

Som tommelfingerregel svarer Sessioner til Indgange, når du kombinerer Sessioner med en sideniveaudimension. I nogle tilfælde kan der dog være en lille forskel mellem Indgange og Sessioner. Indgange tælles fra det første hit i sessionen, som også er en side, mens Sessioner registreres fra det første hit i sessionen, selv om det er en hændelse, en transaktion eller en anden type hit.

Her er et eksempel på to sessioner fra to forskellige brugere:

Session 1:

• Brugeren går ind på side A
  • Brugeren navigerer til side B
  • Brugeren navigerer tilbage til side A
  • Slut på sessionen

Session 2:

• Brugeren går ind på side C
  • Brugeren navigerer til side B
  • Slut på sessionen

Oversigt

• Side A: To sidevisninger, én session, én unik sidevisning, én bruger, én indgang
  • Page B: To sidevisninger, nul sessioner, to unikke sidevisninger, nul indgange
  • Side C: Én sidevisning, én session, én unik sidevisning, én bruger, én indgang
  • I alt: Fem sidevisninger, to sessioner, fire unikke sidevisninger, to brugere, to indgange

I session 1 får side A en session, hvorimod side b ikke gør, da den ikke var første hit i sessionen. På samme måde er det kun side C, der får en session i session 2

I dette scenarie skal du bruge metric'en Unikke sidevisninger i stedet for Sessioner for at se, hvor mange sessioner der omfattede en visning af den specifikke side.

Scenarie 2: Brug af dimensionen Time

En tilpasset rapport, der kombinerer Time eller Tidspunkt på dagen med Sessioner og Brugere, viser muligvis flere brugere end sessioner for en given time. Hvis en session strækker sig over flere timer, tælles sessionen kun for den første time, men brugeren tælles for hver time, sessionen er aktiv. Hvis en session starter kl. 08.50 og slutter kl. 09.10, tilskrives der en bruger kl. 08.00 og kl. 09.00, én session kl. 08.00, men ingen sessioner kl. 09.00. Der er derfor én bruger, men ingen sessioner, for kl. 09.00.