Kostengegevens en de tool voor modelvergelijking

Analyseer geïmporteerde kostengegevens met attributiemodellen.

Als u uw Google Ads-kostengegevens of andere kostengegevens heeft geïmporteerd in uw Analytics-account, worden deze gegevens weergegeven in extra kolommen in de tool voor modelvergelijking. Als u geen kostengegevens heeft geïmporteerd, worden de kolommen niet weergegeven. In de kolom Uitgaven ziet u de totale uitgaven voor de periode die u heeft geselecteerd.

Kies Conversies en CPA of Conversiewaarde en ROAS in het dropdown-menu 'Statistieken' om voor elk van de door uw geselecteerde attributiemodellen de overeenkomstige kostengegevensstatistieken weer te geven. CPA (kosten per acquisitie) wordt berekend door de uitgaven voor het kanaal te delen door het aantal conversies dat wordt toegeschreven aan een kanaal in een bepaald model. ROAS (Return On Advertising Spend) wordt berekend door de conversiewaarde (gebaseerd op e-commerceopbrengst of doelwaarde) te delen door de uitgaven voor het kanaal.

In de kolom Procentuele wijziging ziet u het procentuele verschil van de geselecteerde statistiek per attributiemodel. Aangezien ROAS een waarde is die wordt berekend op basis van de conversiewaarde, is het procentuele verschil per model identiek aan dat van de conversiewaarde. Daarom wordt het niet weergegeven in de tabel.

Naast elk percentage in de kolom Procentuele wijziging ziet u een symbool:

• Een grijze punt geeft aan dat er geen wijziging kan worden vastgesteld tussen het referentiemodel en het vergelijkingsmodel. De twee modellen schatten de waarde van de marketingactiviteit dus hetzelfde in.
  • Een pijl-omhoog geeft aan dat er een positieve verschuiving heeft plaatsgevonden ten opzichte van de waardering van het referentiemodel.
  • Een pijl-omlaag geeft aan dat er een negatieve verschuiving heeft plaatsgevonden ten opzichte van het referentiemodel.

Als de absolute waarde van het schil tussen attributiemodellen tien procent of hoger is, zijn de pijlen tevens gekleurd om aan te geven of de verschuiving gunstig is.

• Groen duidt een verschuiving ten gunste van het vergelijkingsmodel aan, zoals een verlaging van de CPA voor het vergelijkingsmodel. Een verhoging van het aantal conversies wordt ook aangeduid met een groene pijl.
  • Rood duidt een verschuiving ten gunste van het referentiemodel aan, zoals een verhoging van de CPA voor het vergelijkingsmodel.

De betekenis van '0' en '—' in tabelitems

Zowel '0' als '—' (em-streepje) kan worden weergegeven in de kolommen Uitgaven en Conversies.

Kolom Uitgaven

• '€ 0,00': er zijn kostengegevens beschikbaar voor een kanaal, bron, medium, zoekwoord, enzovoort, maar de totale uitgaven voor het geselecteerde bereik zijn € 0.
  • '—': er zijn geen kostengegevens beschikbaar, bijvoorbeeld als u geen kostengegevens heeft geüpload of als het een kanaal zonder kosten is, zoals Verwijzingen.

Kolom Conversies

• '0,00': het geselecteerde attributiemodel geeft geen conversiewaarde aan dat tabelitem voor de gevraagde periode.
  • '—': er zijn geen conversiepadgegevens beschikbaar voor dat tabelitem.