Bästa tillvägagångssätt för innehållsgrupper

I Analytics kan du skapa ett dataurval som du kan filtrera för att byta namn på webbadresser. Eftersom det här tillvägagångssättet ersätter webbadressinformationen i hela dataurvalet kan du endast visa din data i det ändrade formatet och du kan inte visa detaljer om de enskilda sidorna från den gruppen.

Grupperingsmetoden ger upphov till ytterligare en begränsning med det här tillvägagångssättet. Ofta räcker det inte med själva webbadresskonstruktionen för att identifiera konceptgruppen som du vill tilldela ett visst innehåll. Vissa innehållshanteringssystem visar alla webbadresser på i princip samma sätt, så att de bara skiljer sig genom sitt innehålls-id. Då är webbadresserna så lika att inte ens ett filtrerat dataurval kan gruppera dem på ett effektivt sätt. I sådana fall kan du tilldela innehåll via spårningskoden.

Om du har använt filtrerade dataurval tidigare för att simulera innehållsgrupper kan du överväga att i stället konfigurera den nya funktionen Innehållsgruppering. När du har aktiverat Innehållsgruppering skapar du ett alternativt urval för din data som inte använder de gamla grupperingsfiltren. Du kan behålla ditt gamla filtrerade urval om du vill kunna jämföra tidigare data.

Det går att lägga till innehåll i flera grupper med någon av de tre metoderna. När du använder spårningskoden kan du dock endast infoga innehåll i fem grupper (indexnummer 1–5), och om du vill anropa samma indexnummer igen i en efterföljande träff prioriteras det senaste anropet.