Over inhoudsgroepen

Met inhoudsgroepen kunt u inhoud indelen in een logische structuur die weergeeft hoe u uw site of app ziet. U kunt dan verzamelde statistieken bekijken op groepsnaam en vervolgens de afzonderlijke URL, paginatitel of schermnaam bekijken. U kunt bijvoorbeeld het verzamelde aantal paginaweergaven bekijken voor alle pagina's in een groep zoals /Heren/Shirts en vervolgens de statistieken voor afzonderlijke pagina's bekijken.

U begint met het maken van een inhoudsgroep, een verzameling inhoud. Voor een e-commercesite die kleding verkoopt, kunt u bijvoorbeeld groepen aanmaken voor heren, dames en kinderen. Binnen elke groep kunt u vervolgens content creëren, zoals shirts, broeken, bovenkleding. Zo kunt u voor elk type kleding binnen een groep verzamelde statistieken vergelijken (bijv. herenshirts vs. herenbroeken vs. bovenkleding voor heren). Bovendien kunt u elke groep nader bekijken om te zien hoe afzonderlijke pagina's met overhemden het doen ten opzichte van elkaar, bijv. Heren/Shirts/T-shirts/index.html vs Heren/Shirts/NetteOverhemden/index.html.

Als u de verzamelde omzet per afdeling wilt vergelijken, kunt u een groep met de naam Afdeling maken en binnen die groep inhoud maken voor Heren, Dames, Kinderen.

U kunt maximaal vijf inhoudsgroepen maken. Binnen elk van deze groepen kunt u een onbeperkt aantal inhoudsgroepen definiëren.

Er zijn drie opties voor het toewijzen van inhoud:

• Groeperen op basis van trackingcode (wijzig de trackingcode op elke webpagina):

Voeg een enkele regel code toe die het indexnummer van de inhoud en de inhoudsgroep waartoe die inhoud behoort identificeert.
  • Groep die extractie gebruikt (inhoud extraheren op basis van URL of paginatitel)

Gebruik een reguliere expressie om een volledige of gedeeltelijke URL, paginatitel of schermnaam te identificeren.
  • Groeperen op basis van regeldefinities:

Gebruik de regeleditor om eenvoudige regels te maken om inhoud te identificeren.

U kunt een, twee of alle drie van deze methoden gebruiken. Als u meerdere methoden gebruikt, voegt Analytics inhoud toe aan een groep op basis van de eerste overeenkomst. Analytics evalueert eerst de trackingcode, vervolgens of u reguliere expressies heeft gedefinieerd en ten slotte of u regels heeft geconfigureerd. Regels worden door Analytics op volgorde geëvalueerd.

U kunt dezelfde inhoud in meerdere groepen opnemen.

Inhoudsgroepen zijn niet retroactief. Inhoudsgroepen zijn uitsluitend geldig vanaf de aanmaakdatum.

Inhoudsgroepen worden gemaakt op weergaveniveau onder Beheerder > <weergave> > Inhoudsgroep.

Ongeveer 24 uur nadat u een inhoudsgroep heeft gemaakt, kunt u die gegevens terugzien in uw rapporten.

Statistieken voor inhoudsgroepen in uw rapporten

Statistieken voor inhoudsgroepen zijn beschikbaar in de inhoudsrapporten die Inhoudsgroepen weergegeven als primaire dimensie.

U kunt een inhoudsgroep ook gebruiken als dimensie in aangepaste rapporten.