Sisällön ryhmittely

Sisällön ryhmittely -toiminnon avulla ryhmittelet sisällön loogiseksi rakenteeksi, joka heijastaa mielikuvaasi sivustostasi tai sovelluksestasi. Voit tarkastella ja vertailla koottuja tietoja ryhmän nimen mukaan sekä tarkastella yksittäisen URL-osoitteen, sivun otsikon tai ruudun nimen yksityiskohtia. Voit esimerkiksi tarkistaa Miehet/Paidat-ryhmään kuuluvien sivujen katselujen kootun määrän ja tarkastella sen jälkeen kunkin URL-osoitteen tai sivun otsikon yksityiskohtia.

Aluksi sinun tulee luoda sisältöryhmä eli sisältöjen kokoelma. Jos esimerkiksi verkkokauppasivustossasi myydään vaatteita, voit luoda sisältöryhmät Miehet, Naiset ja Lapset. Sen jälkeen voit jakaa kunkin ryhmän sisällön edelleen luokkiin Paidat, Housut ja Päällysvaatteet. Ryhmittelyn ansiosta voit vertailla kunkin vaateryhmän koottuja tilastotietoja (kuten miesten paitojen, housujen ja päällysvaatteiden katselukertojen määriä). Lisäksi voit tarkastella kunkin ryhmän yksityiskohtia ja vertailla eri Paidat-sivujen tilastotietoja keskenään (esimerkiksi sivun Miehet/Paidat/T-paidat/indeksi.html tietoja sivun Miehet/Paidat/Kauluspaidat/indeksi.html tietoihin).

Jos haluat vertailla koottuja myyntitietoja osastoittain, voit luoda esimerkiksi ryhmän Osasto ja lisätä siihen sisällöt Miehet, Naiset ja Lapset.

Voit luoda enintään viisi sisällön ryhmittelyä. Sisältöryhmiä voit puolestaan luoda rajattomasti.

Sisällön ryhmittelytapoja on kolme:

• Ryhmittely seurantakoodin mukaan (verkkosivujen seurantakoodeja muokkaamalla):

lisää yksi koodirivi, joka määrittää sisällön indeksinumeron ja sisältöryhmän, johon sisältö kuuluu.
  • Ryhmittely poiminnan avulla (URL-osoitteen tai sivun otsikon mukaan):

käytä säännöllistä lauseketta määrittääksesi täydellisen tai osittaisen URL-osoitteen, sivun otsikon tai ruudun nimen.
  • Ryhmittely säännön määritysten mukaan:

Luo yksinkertaiset säännöt sisällön määritystä varten sääntöjen muokkaustoiminnon avulla.

Voit käyttää yhtä, kahta tai kaikkia näistä menetelmistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä menetelmää, Analytics lisää sisältöä ryhmään ensimmäisen osuman perusteella. Analytics arvioi ensin seurantakoodin, sen jälkeen määrittämäsi säännölliset lausekkeet ja lopuksi määrittämäsi säännöt. Säännöt arvioidaan järjestyksessä.

Voit käyttää samaa sisältöä useissa ryhmissä.

Sisältöä ei ryhmitellä takautuvasti. Luomasi sisältöryhmät ovat voimassa luotipäivästä alkaen.

Sisällön ryhmittelyt luodaan näkymän tasolla. Valitse Järjestelmänvalvoja > <Näkymä> > Sisällön ryhmittely.

Tiedot tulevat näkyviin raporttiin noin 24 tunnin kuluttua sisältöryhmän luomisesta.

Raporttien sisällön ryhmittelyä koskevat tilastot

Sisällön ryhmittelyä koskevat tilastot ovat käytettävissä Sisältö-raporteissa, joiden ensisijaisena mittasuhteena on sisällön ryhmittely.

Voit käyttää sisältöryhmää mittana myös omissa raporteissa.