Om Indholdsgruppering

Med Indholdsgruppering kan du gruppere indhold i en logisk struktur, der afspejler, hvordan du betragter dit website eller din app. Derefter kan du se og sammenligne samlede data efter gruppenavn, og du kan se detaljerede oplysninger om den enkelte webadresse, den enkelte sidetitel eller det enkelte skærmbillednavn. Du kan f.eks. se det samlede antal sidevisninger for alle sider i en gruppe såsom Herrer/Skjorter og derefter se detaljerede oplysninger om hver enkelt webadresse eller sidetitel.

Du kommer i gang ved at oprette en indholdsgruppe, altså en samling af indhold. F.eks. kunne du på et e-handelswebsite, der sælger tøj, oprette grupper for Herrer, Kvinder og Børn. Derefter kunne du inden for hver enkelt gruppe oprette indhold som Skjorter, Bukser og Overtøj. På denne måde ville du kunne sammenligne samlede statistikker for hver type af beklædning inden for en gruppe (f.eks. skjorter til herrer i forhold til bukser til herrer og overtøj til herrer). Du ville også kunne se detaljerede oplysninger om hver enkelt gruppe for at se, hvordan individuelle Skjorter-sider klarer sig i forhold til hinanden – f.eks. Herrer/Skjorter/T-shirts/index.html i forhold til Herrer/Skjorter/FestSkjorter/index.html.

Hvis du vil sammenligne samlede salg efter afdeling, kunne du oprette en gruppe med navnet Afdeling og inden for denne gruppe oprette indhold til Herrer, Kvinder og Børn.

Du kan oprette op til fem indholdsgrupperinger. Inden for hver af disse er der ingen grænse for antallet af indholdsgrupper, du kan definere.

Der er tre måder at tildele indhold på:

• Gruppér efter sporingskode (rediger sporingskoden på hver enkelt webside):

Tilføj en enkelt linje kode, der identificerer indholdets indeksnummer samt den indholdsgruppe, som det pågældende indhold tilhører.
  • Gruppér ved brug af udtrækning (udtr indhold baseret på webadresse eller sidetitel)

Brug et regulært udtryk til at identificere en fuldstændig eller delvis webadresse eller sidetitel eller et fuldstændigt eller delvist skærmbillednavn.
  • Gruppér ved hjælp af regeldefinitioner

Brug regelredigeringsværktøjet til at oprette enkle regler til identificering af indhold.

Du kan bruge én, to eller alle tre af disse metoder. Hvis du bruger mere end én metode, tilføjer Analytics indhold til en gruppe på basis af det første match. Analytics ser først på sporingskoden og derefter på, om du har defineret regulære udtryk, og om du har konfigureret nogen regler. Hvad angår reglerne, vurderer Analytics dem i rækkefølge.

Du kan medtage det samme indhold i flere grupper.

Indholdsgruppering fungerer ikke med tilbagevirkende kraft. De indholdsgrupper, som du opretter, er kun gyldige fra oprettelsesdatoen og fremefter.

Du opretter indholdsgrupperinger på dataudvalgsniveau under Administrator > <dataudvalg> > Indholdsgruppering.

Ca. 24 timer efter du har oprettet en indholdsgruppe, kan du se de pågældende data i dine rapporter.

Statistikker for indholdsgruppering i dine rapporter

Statistikker for indholdsgruppering er tilgængelige i de indholdsrapporter, der tilbyder Indholdsgruppering som en primær dimension.

Du kan også bruge Indholdsgruppe som dimension i tilpassede rapporter.