[UA] Säkerhet och sekretess i Universal Analytics

En förändring av teknik kan ibland medföra en policyförändring. Även om vi inte har ändrat mycket i våra säkerhets- och sekretessprinciper finns det en del information som du behöver gå igenom:

• Din data är säker med Universal Analytics.
    Universal Analytics tillför funktioner till Analytics, men våra sekretessåtaganden har inte förändrats. Skyddsfunktioner som IP-maskering, tillägget Välja bort Analytics samt datasekretess och säkerhet fungerar fortfarande med Universal Analytics JavaScript-bibliotek analytics.js,.
  • Cookielagring från första part har minimerats i analytics.js.
    Den information som lagras i den lokala cookien från första part är reducerad för analytics.js. Endast en identifierare som består av två slumpmässigt genererade 32-bitarsnummer (t.ex. 12345.67890) används. När cookies rensas eller tas bort från en webbläsare garanterar det inte att efterföljande besök på en webbplats registreras som nya besök i Analytics. Läs mer om hur du väljer bort Analytics.
  • Ta reda på om en webbplats använder Universal Analytics.
    Det är lätt att se om en webbplats använder Analytics, inklusive Universal Analytics. Du kan använda de verktyg för utvecklare som finns inbyggda i de flesta av de senaste webbläsarna för att kontrollera om en webbsida använde Analytics. Tänk på att det går att använda JavaScript-biblioteken för både klassiska Analytics (ga.js) och Universal Analytics (analytics.js) på en sida, samtidigt.
  • Universal Analytics stöder Measurement Protocol.
    I Universal Analytics introduceras nya insamlingstekniker för Analytics, inklusive Measurement Protocol. Varje webbplats, app eller annan digital enhet eller tjänst som implementerar insamlingsmetoderna och/eller funktionerna i Measurement Protocol är ansvarig för att meddela användare och kunder samt tillhandahålla val i enlighet med vår policy för Measurement Control. Om du använder en tjänst som har infört Measurement Protocol kontrollerar du meddelandet som visas och det val som tjänsten erbjuder direkt när Analytics-kunden använder tjänsten, eftersom opt-out direkt från Analytics inte påverkar data som rapporteras genom Measurement Protocol.
  • Universal Analytics stöder datainsamling utan webbläsarcookies.
    Insamlingsmetoderna i Universal Analytics (analytics.js och Measurement Protocol) kan implementeras och användas för att samla in besökaruppgifter utan cookies. Läs mer om hur du väljer bort Analytics.